TérZene Kisújszálláson
2021. április 16.

Önkormányzatunk a Művelődési Központ és Könyvtár munkatársaival együttműködve pályázatot nyújtott be TérZene programok megvalósítására, melyben főszerepet kapnak a Kisújszállásról elszármazott művészek és zenei formációik, illetve a helyi művészeti csoportokkal is újra találkozhat a lakosság.

Összesen 30 különböző koncertet tervezünk, mely felöleli a klasszikus zene, világzene és a népzene különböző műfajait. Nyertes pályázat esetén a koncertek 2021 júliusától egy éven át a Városháza park Zenepavilonjában, rossz idő esetén a Vigadó Kulturális Központ dísztermében kerülnek megrendezésre.

Változik a vasúti menetrend
2021. április 15.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2021. április 6-26-ig, 2021. május 1-16-ig és 2021. június 18-án a Vecsés-Üllő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100 sz. Budapest - Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Felhívják az utasok figyelmét, hogy 2021. április 13-14-ig a Tuzsér-Záhony állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Az egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek, valamint rész, illetve teljes útvonalon lemondásra kerülnek.

Néhány vonat kivételével a Nyíregyháza/Záhony felé/felől közlekedő InterCity és sebes vonatok Budapest-Nyugati-Cegléd között összevonva közlekednek, Monor állomáson is megállnak. A vonatok Cegléd állomáson kerülnek szét-, illetve összesorozásra.

Módosított menetrend

Mától kezdődik az általános iskolai beiratkozás
2021. április 15.

Fontos dátum a mai az általános iskolát választó szülőknek, ugyanis mától kezdődik a beiratkozás. A koronavírus-járvány miatt minimális személyi kontaktus mellett a szülők online és telefonon keresztül tudják jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

A Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézményébe április 15-16-án 08:00-17:00-ig tudnak jelentkezni, még a Nagykun Baptista Oktatási Központ Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégiumába április 15-én 08:00-18:00-ig, április 16-án pedig 08:00-17:00-ig várják a szülők jelzését.

A beiratkozásról mindkét iskola részletes tájékoztatást ad honlapján és facebook oldalán is.

Egészséges ivóvízellátás Márialakán
2021. április 12.

Kisújszállás Város Önkormányzata pályázati forrást nyert, aminek segítségével a Márialakán élők számára egészséges ivóvízellátást tud biztosítani. A beruházás célja a szegregátumban élő polgárok lakhatási körülményeinek javítása. A kivitelező TENDER TERV Kft. a mai nap folyamán a kút helyét kijelölte, ami alapján a munkálatok is elkezdődhetnek.

 

Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről
2021. március 30.

Kisújszállás Város Önkormányzata a tavaszi szünetben történő
szünidei gyermekétkeztetést
2021. április 1. és április 6. napján, ÚJ HELYSZÍNEN biztosítja.


 A gyermekétkeztetésben azok a hátrányos és halmozottan hátrányos
helyzetű gyermekek vehetnek részt, akiknek a szülei azt igénylőlapon kérték.


A jogosultak az előre kicsomagolt ételt a Vásár u. 3. szám alatti épületből
(az Arany János Általános Iskola Vásár utcai bejárata melletti épület)
12.00 órától - 13.00 óráig vihetik el. 

 

Korábbi hírek
Húsvét alkalmából
Elérhető wifi a város több...
Lengyel, magyar – két jó barát!
Március 15.
Csalók húznak hasznot a...
Továbbra is működik a piac
Változik a vasúti menetrend
Marad az egyablakos ügyintézési...
Aktuális programok