Tájékoztató téli rezsicsökkentésről
2018. augusztus 13.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a téli rezsicsökkentés keretében a Kormány által biztosított 12 000 forint összegű, természetben nyújtott fűtőanyag-támogatásra 2018. 10. 15. napjáig nyújtható be igénybejelentés Kisújszállás Város Önkormányzatánál.

Igénylést a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások nyújthatnak be. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Háztartásonként egy igénybejelentés nyújtható be formanyomtatványon, mely a Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban, és városunk honlapján érhető el. Kérjük, hogy az igénylőlap kitöltése során ügyeljenek az adatok pontos közlésére! Az igénybejelentő nyilatkozaton meg kell jelölni az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.

Az igénybejelentés feltétele annak tudomásulvétele, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrizni fogja, hogy a bejelentő háztartása korábban a téli rezsicsökkentésben valóban nem részesült.

A téli rezsicsökkentés keretében biztosított természetbeni támogatás kizárólag a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.Igénybejelentő nyilatkozat


1364/2018. (VII. 27.) Kormány határozat

Pályázati felhívás
2018. augusztus 13.

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete városi ösztöndíjat hozott létre az EFOP-1.2.11-16-2017-00029 „Kisújszállás a Te otthonod!" pályázatban elnyert forrásból.

A városi ösztöndíjra a Kisújszálláson lakóhellyel rendelkező, 18. életévüket már betöltött,de 36. életévüket még be nem töltött fiatalok nyújthatnak be pályázatot, akik az Önkormányzat által hiányszakmaként elismert végzettséget nyújtó felsőoktatási vagy szakmai képzésben vesznek részt, illetve a helyi rendeletben meghatározott további feltételeknek is megfelelnek, és vállalják, hogy a támogatási időszak alatt 10 óra közösségi célú önkéntes tevékenységet végeznek az Önkormányzattal szerződésben álló együttműködő partnernél.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. szeptember 15. Az ösztöndíj összege a pályázók szociális helyzetének és tanulmányi eredményénekfigyelembevételével kerül megállapításra.

A részletes pályázati felhívást, a pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatványt, és az önkormányzat által hiányszakmaként elismert végzettségek listáját az alábbiakban olvashatják:

Pályázati felhívás

Kérelem a városi ösztöndíj megállapítására

Ezek mellett a városi ösztöndíj igénylésének és megállapításának további feltételeiről, az igényléshez szükséges dokumentumokról részletes tájékoztatásta Kisújszállási Polgármesteri Hivatal fsz. 14. helyiségében, vagy az 59/520-248 telefonszámon is kérhetnek.

 

Szent István ünnepén...
2018. augusztus 10.

M E G H Í V Ó

Kisújszállás Város Önkormányzata,

és egyben Kisújszállás a Nagykunság kulturális fővárosa

tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

a 2018. augusztus 20-án, vasárnap

A KISÚJSZÁLLÁSI VÁROSNAPOK

keretében megrendezendő

SZENT ISTVÁN NAPI ÜNNEPSÉGÉRE 

Szent István ünnepén...

 

* * *

A szervezők szeretettel várnak mindenkit
a VÁROSNAPOK valamennyi programjára:

Városnapok programfüzet

 

Hőségriadó
2018. augusztus 1.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéseit, valamint
az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály
szakmai ajánlásait figyelembe véve az országos tiszti főorvos

az ország egész területére vonatkozóan
2018. július 30-án 12.00 órától  2018. augusztus 3-án 24.00 óráig
II. fokú hőségriasztás
t adott ki.

Különösen vigyázzunk magunkra és egymásra!

Lakossági tájékoztatás útburkolat felújítási munkálatokról
2018. július 30.

Ezúton szeretnénk felhívni a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Veres Péter utcát, valamint a Betyár utca Vásár utca és Bocskai István utca közötti szakaszát érintő útburkolat-felújítási munkák keretében végzett alépítményi munkák hamarosan befejeződnek. 2018. augusztus 6-án kezdődnek meg a teljespálya szélességű aszfaltozási munkák, melynek során a Veres Péter utcán, valamint a Betyár utca érintett szakaszán teljes pálya szélességű lezárására kell számítani. A Veres Péter utca felújítása során a Pacséri lakótelep megközelítésére a Csorbai utca – Pacsér utca irányából lesz lehetőség, a Betyár utca Vásár utca felőli szakaszának felújításának ideje alatt a Betyár utcára és a Bocskai István utcára történő behajtás csak a Kossuth Lajos utca irányából lehetséges. A teljes pályaszélességű aszfaltozási munkák előreláthatólag 2-3 napot vesznek igénybe.
   A munkavégzés idejére tisztelettel kérjük a lakosság szíves türelmét és együttműködését.

Korábbi hírek
Permetezik a platán- és...
Önkéntes program az Országos...
Lakossági tájékoztatás útburkolat...
„Kisújszállás hazavár”
Menetrendváltozás
The Wilamowice commune has once...
Fúvószenekari Találkozó
Felavattuk a Süsü játszóteret!
Aktuális programok