KUMÁNIA
 

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő
és Hotel Kumánia*** superior

Ahol a csend és a nyugalom minőséggel találkozik

www.kumania.hu

 

Tekintse meg mit kínál a Kumánia!

Két sikeres uniós pályázatnak köszönhetően (ÉAOP-2.1.1/A-2f-2009-0010 Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő gyógy- és wellnessturisztikai célú fejlesztése Kisújszálláson; ÉAOP-2.1.2/A-09-2010-0013 Hotel Kumánia építése Kisújszálláson) megújult a nagykunsági város fürdője, valamint annak közvetlen szomszédságában egy 3 csillagos, 30 szobás szálloda épült.

A Kumánia 2012-ben nyitotta meg kapuit. A fürdő mellett szálloda, ifjúsági szálláshely, kemping és gyógyászat is működik, így a vendégeknek komplett szolgáltatásokat nyújtanak. A gyerekeket kül- és beltéri gyerekmedencékkel, csúszdákkal, vízi játékokkal várják, míg szüleik gyógyvizes medencék, pezsgőmedence és többféle szauna közül választhatnak. A fürdőzés mellett egész évben számos programot kínál vendégeinknek - szaunaprogramokat, gasztronómiai és hagyományőrző rendezvényeket, gyermekfoglalkozásokat.

 

A fürdő medencéit Kisújszállás város olyan határrészei után nevezték el kun nyelvi eredetű szavainkkal, amelyeket valaha vagy napjainkban is víz határol.
A strand területén lévő sportpályák többféle sportolási lehetőséget kínálnak, pl.: strandröplabda, lábtenisz, strandfoci, tollaslabda, sakk.
A csónakázó tavon lehetőség nyílik csónak és vízibicikli kölcsönzésre is.

Árak, akciók a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben

A Kumánia Gyógy- és Strandfürdőben, valamint a Hotel Kumániában*** OTP, K&H és MKB SZÉP-kártyát is elfogadnak.

Galéria megtekintése

Kisújszálláson először az 1930-as években kezdtek fúrásokat, hogy gyógyító meleg vizet találjanak. Sikerrel is jártak a főút mellett. A mai helyen a 60-as évek végén épült strandfürdő, amelyet folyamatosan bővítettek, ám sokáig megmaradt helyi jelentőségű fürdőnek. 2011 februárjában - egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően - a fürdő teljesen megújult, nőtt a fedett medencék száma, így már télen-nyáron elérhető. Emellett számos wellness szolgáltatással, szaunavilággal, sportolási lehetőséggel (tenisz, strandfoci) és OEP által támogatott fürdőgyógyászattal várják a látogatókat 2012 nyarától.

 

Fürdőgyógyászati szolgáltatások:

-  gyógyvizes gyógymedence
-  gyógyvizes kádfürdő
-  iszappakolás
-  súlyfürdő
-  szénsavas fürdő
-  orvosi gyógymasszázs
-  víz alatti vízsugármasszázs
-  víz alatti csoportos gyógytorna
-  csoportos gyógyúszás (18 éves kor alatt)

Fizioterápis orvosi szakrendelés és kezelések:

- szárazföldi gyógytorna
- galvánáram-kezelés
- ingeráram-kezelés
- diadinamikus áram kezelés
- TENS kezelések
- rövidhullámú kezelés
- mágnesterápiás kezelés
- lézerterápiás kezelés
- ultrahangkezelés
- vákuumkezelés

Wellness szolgáltatások:

- kül- és beltéri finn szaunák
- infraszaunák
- gőzkabin
- merülő medence Kneipp-taposóval
- masszázskádfürdő fényterápiával, aromaterápiával
- frissítő masszázs

 

Szálláslehetőségek Kisújszálláson

Hotel Kumánia***

Teljes méret
A Hotel Kumánia a Kumánia Gyógy- és Strandfürdő közvetlen szomszédságában épült 2010-2011-ben. A 30 szobás, háromcsillagos hotel kétágyas, pótágyazható szobákkal várja a gyógyulni és pihenni vágyókat. Az épület akadálymentesített, így a mozgássérültek, a látás- és hallássérültek is használni tudják. A mozgásukban akadályozott vendégek külön akadálymentesített szobában szállhatnak meg. A hotelt közvetlen folyosó köti össze a Kumánia Gyógy- és Strandfürdővel.

 

Árak, akciók a Hotel Kumániában*** 

 

Kisújszállási Ifjúsági Szálláshely

Teljes méret
2010-ben erdélyi ácsok közreműködésével készült el a Kisújszállási Ifjúsági Szálláshely. Az öt, tóra nyúló faház két-két szobája négy vendégnek nyújt szálláslehetőséget - amely pótágyakkal további kettővel növelhető. A faházak teljesen felszerelt konyhával és fürdőszobával várják a családokat, baráti társaságokat. Emellett lakókocsiállásokkal, két 15 fős telepített sátorral és kempinggel várják a Kisújszállásra érkezőket. A főépületben főzési és mosási lehetőség is van, a közösségi tér pedig kisebb rendezvények, képzések helyszíne is lehet.

 

Elérhetőségek:

 Hotel Kumánia***

E-mail: hotel@kumania.hu
Recepció, foglalás: +36/59-88-77-10

Kumánia Gyógy- és Strandfürdő

Zámbori Péter ügyvezető igazgató
E-mail: kumania@kumania.hu
Cím: 5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 8-12.

Honlap: www.kumania.hu