Öregerdő Erdei Iskola
 

 

Kisújszállás az Alföldön, a Nagykunság szívében helyezkedik el. A 12 ezer lakosú kisváros megőrizte mezővárosias jellegét, környezete pedig rendkívül gazdag természeti értékekben - a település határában az erdei, réti és vízi élőhelyek egyaránt megfigyelhetőek. Emellett a Nagykunság néprajzát, a kunok ősi hagyományait is megismerhetik az ide érkezők.

Teljes méret
Az Öregerdő Erdei Iskola ezekre az értékekre épít, célunk, hogy a diákok megismerjék a Nagykunság élővilágát, hagyományait, s egyben gondolkodásuk környezettudatosabbá váljon. Az erdei iskolának a Kisújszállási Ifjúsági Szálláshely (5310 Kisújszállás, Arany János u. 10.) ad otthont, amelyet 2010 szeptemberében adtak át. A csónakázótó északi szomszédságában öt hangulatos faházban, illetve 2 db 15 fős telepített sátorban tudjuk elhelyezni az ide érkező vendégeket. A faházak téliesítettek, így a késő őszi, kora tavaszi hűvösebb időben is fogadni tudjuk a csoportokat.

A foglalkozásokat - amelyek nem szabadban lesznek - az ifjúsági szálláshely fogadóépületében tartjuk, amely egy fedett terasszal is rendelkezik, így jó idő esetén a gyerekek akár ott is lehetnek.

 

Amennyiben érdekli az erdei iskola részletes programja, arról itt tájékozódhat:
Öregerdő Erdei Iskola programtervezete

A programban szereplő modulokat a város színes programkínálata alapján is kiegészítheti.
Kisújszállási programok 2011.

Teljes méret
És hogy hogyan juthat el Kisújszállásra? A település a Budapest-Szolnok-Debrecen vasútvonal mentén fekszik, a vasútállomás a szálláshelytől 300 m-re található. A busszal érkezők különjárattal a 4-es számú főúton tudják megközelíteni a várost. Emellett számos menetrendszerinti járat közül is választhatnak: Kisújszállást ugyanis sok távolsági járat érinti. A buszpályaudvar szintén kb. 300 méterre van az ifjúsági szálláshely bejáratától.

A szálláshely GPS koordinátája:
É 47.222386, K 20.756815

A hangulatos, termálvízzel fűtött faházak 6 férőhelyesek, két kétágyas szobából, illetve egy kétszemélyes, pótágyként használható rekamiéval is rendelkező nappaliból, konyhából, valamint zuhanyzós fürdőszobából állnak. Mind az öt faház akadálymentes, a faházakhoz tartozó akadálymentes mosdó és fürdőszoba a szálláshely főépületében található. A faházak és a főépület közötti akadálymentes közlekedés biztosított. A faházakban ágynemű és -huzat, folyékony szappan, kéztörlő, toalettpapír és ágyanként fürdőlepedő biztosított.

Kisújszállás turisztikai térképe

 

Amennyiben szeretné kiszámolni, mennyibe kerülne az Ön csoportjának az Öregerdő Erdei Iskolában való részvétel, töltse ki kalkulátorunkat!
Kalkulátor

További információkért
forduljon bizalommal
Szendrei Péter környezeti nevelőhöz,
az Öregerdő Erdei Iskola vezetőjéhez!

Tel.: 06-20/414-2020
e-mail: szendrei.peter@kisujszallas.hu
Postacím: 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.

*****

Komposztálás az Öregerdő Erdei Iskolában is

A Natura Hungarica Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően az Örtegerdő Erdei Iskolának otthont adó Kisújszálláis Ifjúsági Szálláshelyen is komposztálják a levágott füvet, gallyakat. A projekt részeként minden kisújszállási ingyenesen juthatott hozzá a ládákhoz - ezért cserébe csak azt kellett vállalniuk, hogy használni is fogják azokat. A ládákat 2011. április 30-án és május 1-jén vehették át a jelentkezők az Erzsébet ligetben.

A pályázatról szóló tájékoztatót megtalálja itt:

További információk, részletes program