Tenisz
 

 Tenisz szakosztály beszámoló

A 2014-es Felnőtt Megyei Tenisz Csapatbajnokságot megnyerte a csapatunk.

A  csapat tagjai: Czeglédi László, Ferenczi Mihály, Molnár Imre, Juhász Attila,
Fucskó Krisztián, Nagy Zsolt, Barta Ferenc, Molnár Márton, Farkas Tamás,
Kontra Lajos, Ifj. K Szabó János,Ferenczi Attila, Ferenczi Máté.

A magasabb OB-III-as osztályban való versenyzés lehetőségével a 2015-ös évadban sem élt csapatunk, mivel továbbra is azt szeretnénk, ha a helyi versenyzőink kapnának versenyzési lehetőséget.

A 2015-ös évben a tavaszi fordulók után, 3 győzelemmel és 3 vereséggel csak az 5. helyen álltunk. Az őszi fordulókban minden mérkőzést megnyerve sikerült javítanunk.

Az őszi kifogástalan szereplésnek köszönhetően az idei évben is az első helyen végeztünk.

A kisújszállási csapat legeredményesebb tagjai:   

Fucskó Krisztián, Ferenczi Mihály, Molnár Imre, Czeglédi László, Juhász Attila, Nagy Zsolt
(a képen balról-jobbra)
 

Galéria megtekintése

A megyei diákolimpia az idén nem került megrendezésre, ezért a diák versenyzőink nem tudták megmérettetni magukat.

A verseny elmaradása arra késztetett, hogy egy diák megyei versenyt szervezzek Kisújszálláson, melyet 2016 tavaszán fogunk megrendezni. A versenyt a Magyar Tenisz Szövetség pályázat formájában támogatta. A helyi diák versenyzőink igénylik, hogy versenyen is megmérettessék magukat.

 A téli időszakban 22 tanuló, a nyár folyamán 15 tanuló látogatta az edzéseket.

Felnőtt szakosztályi tagjaink száma nem változott, 25 tagunk van.

Az egyesület költségvetése az elmúlt évadban is biztosította a zavartalan működési és karbantartási feltételeket. A 2015-ös évben egy kiülő pavilon építésével tettük komfortosabbá a szakosztály létesítményét. Az építési anyagokat a karbantartási keretünkből vásároltuk, az építési munkákat a szakosztály tagjai társadalmi munkában végezték.

Galéria megtekintése

Ebben az évben is megrendeztük, a már hagyományos tenisz versenyeinket. A Terem Páros Teniszversenyt, a Diák Korosztályos versenyt és a Kisúj Kupát.

Pályáink továbbra is nyitottak minden helyi érdeklődő számára!            

 

Molnár Imre szakosztályvezető

*     *    *

A tenisz szakosztály 2011-es beszámolója

A 2011-es évben felnőtt férfi csapatunk megnyerte a megyei tenisz csapatbajnokságot. A bajnokságban még mindig az idősebb generáció dominál, sajnos a fiatalabb játékosaink nincsenek itthon, felsőfokú intézményben tanulnak, ill. más településeken sportolnak, ezért csapatunk nem indul magasabb osztályban.

Az idei évben az öltöző épületünket egy vizes blokk hozzáépítésével bővítettük, mely fejlesztés vállalkozói segítséggel történt. Ezzel a teniszezők is - a város többi sportjához hasonlóan - megfelelő környezetben sportolhatnak.

2011-ben is megrendeztük a már hagyományos tenisz házi versenyeinket - februárban a Páros Terem Teniszversenyt, májusban az Évadnyitó Teniszversenyt, a Ligeti Napok alkalmával a Korosztályos Teniszversenyt, s az évet a decemberi Karácsony Kupával zárjuk.

A minden év júniusában sorra kerülő Kisúj Kupa férfi egyéni és páros megyei versenyt a 2011-es évben is magas színvonalon sikerült megrendezni.                 A megyéből és a megyén kívülről is érkeztek versenyzők. 24 fő részvételével a Kisúj Kupa idén a megye egyik leglátogatottabb versenye volt.

A tenisz utánpótlás-nevelésben is előreléptünk.  Egy sikeres pályázatnak köszönhetően nyolc Kossuth-iskolás, tizenhat Arany-iskolás és tizennégy Kenderesi általános iskolás tanuló fejezte be júniusban a 2010-2011-es tanév során szervezett heti egy teniszfoglalkozást. A tanulók nagy létszáma miatt vasárnap pótedzéseket tartottunk. A teniszező diákok 2011 májusában egy záró teniszversenyen vettek részt, a legjobbak pedig a megyei diákolimpián is megmérették magukat. Forgács Lotti és Janó Sára 2., Bárdi Károly és  Pintér Márton a 3. helyen végzett.  Az utánpótlás-nevelés a 2011-2012-es tanévtől önköltséges formában folytatódik, előreláthatóan a tanulók többsége továbbra is látogatni fogja az edzéseket. További jelentkezőket az edzések időpontjában várjuk: péntek 16.00-20.00, vasárnap 10.00-12.00.

Molnár Imre
szakosztályvezető, teniszedző

 

*     *    *

Tenisz hírek

Galéria megtekintése