Locsoljon kevesebb csatornadíjjal
2017. április 26.

Itt a tavasz, indul a locsolási szezon. Aki öntözni szeretne, vagy szereltessen locsolómérőt, vagy használja ki a vízmű locsolási kedvezményét. Ha jogosult és kertes házban lakik, mérlegeljen!

tovább      

Hirdetmény
2017. április 25.

 A Szajol - Kisújszállás vasúti vonalszakasz 1476+04,17 szelvényben lévő vasúti átjáróban (Kisújszállás, Malom utca)
2017. április 24., 20.00 óra - 2017. április 28. 18.00 óra között
 a Szajol - Kisújszállás vasúti vonalszakasz 1383+94,86 szelvényben lévő vasúti átjáróban (Kisújszállás, Turgony vasúti út)
2017. április 21., 20.00 óra - 2017. április 25. 18.00 óra között
javítási munkák miatt teljes útzár kerül bevezetésre.

A lezárásra kerülő vasúti átjárókat és a kijelölt terelőutakat a térképek szemléltetik.

térkép hirdetményhez Turgony

Térkép hirdetményhez Malom utca

XXV. Nagykun Diák Sportviadal
2017. április 21.

Tíz év után ismét Kisújszállás ad otthont a Nagykunság középiskolái között zajló nemes versengésnek, a Nagykun Diák Sportviadalnak. A huszonötödik alkalommal megrendezésre kerülő sportviadalon öt település nyolc középiskolájának mintegy ötszáz tanulója vesz részt.

tovább      

Van jó ötlete? Ötleteket várunk a Hild-díj megjelenítésére
2017. április 21.

Kisújszállás kiemelkedő városépítési tevékenysége alapján tavaly, a középvárosi kategóriában elnyerte Hild János kiváló építőmesterről elnevezett díjat, mely a városfejlesztés és városépítés legrangosabb szakmai díja.  E díjhoz az az örömteli kötelezettség is társul, hogy valamilyen köztéri alkotásként, installációként közzé kell azt tennie, meg kell jelenítenie a városnak. Erre vonatkozóan felhívás jelent meg a Kisbíró c. városi hírlevél 2017/3. számában, melyet e helyen is elolvashatnak az érdeklődők.

tovább      

Milyen legyen a városunk?
2017. április 21.

Idén október 1-jéig úgynevezett településképi rendeletet kell alkotniuk az önkormányzatoknak, ebben kell meghatározniuk a településképet formáló követelményeket. Hogy a jogi szabályozás közérthetőbb legyen, a rendelet alapján Településképi Arculati Kézikönyvet kell készíteniük. Mindezt a lakosság, benne a civil szervezetek megkérdezésével, véleményük figyelembevételével. Arról van tehát szó, hogy a város lakói érdemben beleszólhatnak abba, milyen legyen Kisújszállás arculata.

A városkép alakítása sokakat érdeklő kérdés, hiszen nem mindegy, milyen a környezetünk, milyen a város, amit gyermekeinknek és unokáinknak adunk tovább. Akiket érdekel e közös tervezés, azokat az önkormányzat és a feladat koordinálását végző Zsemberi István főépítész tisztelettel várja április 28-án, pénteken 17 órakor a Városháza első emeleti rendezvénytermében tartandó munkaindító fórumra.

Településképi kézikönyv

Korábbi hírek
Hirdetmény vasúti átjárók...
Egyenlő bánásmód - mindenkit...
A Karcagi Járási Hivatal közleménye
Értesítés
Menetrendváltozás
Tájékoztató szünidei...
Hirdetmény
Közeleg az óvodai beíratások...
Aktuális programok