A legtöbbször a fürdőszobákban szenvedtek szén-monoxid mérgezést!
2017. május 23.

Az országos statisztikai adatok szerint a szén-monoxid-mérgezések elsődleges helyszíne a fürdőszoba, az események 48%-ában az ott elhelyezett nyílt égésterű tüzelő-, fűtőberendezés használata során halmozódott fel a gyilkos gáz (243 eset).

Magyarországon 2016-ban ismét emelkedett a halálos kimenetelű mérgezéses balesetek száma, de ott, ahol volt szén-monoxid-mérő, legfeljebb rosszulléttől szenvedtek a lakók. A 2016-os adatok szerint a halálos szén-monoxid mérgezéssel járó baleseteknél 13 esetben 17 ember halt meg. (12 esetben nem volt szén-monoxid-érzékelő készülék, 1 esetben a szén-monoxid érzékelő készülék nem üzemelt.)

Jász-Nagykun-Szolnok megyében tavaly 17 riasztás érkezett, amelyekben 9-en sérültek meg, haláleset nem történt. Idén eddig öt alkalommal riasztották a tűzoltókat, és két alkalommal panaszkodtak rosszullétre a lakók.

tovább      

Meghívó szakmai konferenciára
2017. május 18.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzmegelőzési Bizottság
és a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tisztelettel meghívja Önt
"A mezőgazdasági betakarítási munkák tűzvédelme" című szakmai konferenciára.

A mezőgazdasági területen keletkező tüzek megelőzésével kapcsolatos konferencia
részletes meghívója az alábbi linkre kattintva olvasható:
Meghívó a "A mezőgazdasági betakarítási munkák tűzvédelme" című konferenciára

Kérik, hogy részvételi szándékukat a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség titkárságán
az 59/503-112-es telefonszámon május 31-ig jelezzék.

Ünnepi rendezvénysorozat a 300 éves évforduló alkalmából
2017. május 12.

Idén 300 éve annak, hogy amikor szülőföldjükre visszatérhettek az elüldözött lakosok, tanítót is hoztak magukkal. Ily módon a kisújszállási oktatás is 300 évre tekinthet vissza.  A városban folyó oktatás történelmi folytonosságának szellemi örököse a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola, mely intézmény ez alkalomból május 25-27. között ünnepi programokra várja hajdani és mai tanárait, tanítványait, támogatóit, segítőit. Tartalmas és színes programok adják a keretét a találkozásoknak. A részletes programot e helyen is megismerhetik az érdeklődők. Akik még nem jelentkeztek a számukra ígéretes programokra, de szeretnének részesei lenni az emléknapoknak - és az emlékeknek -, azok az iskola 59/520-648-as telefonszámán érdeklődhetnek, az öregdiákok találkozóján részt venni szándékozók pedig a 06-30-277-15-93-as telefonszámon.

Meghívó

Módosul a menetrend
2017. május 11.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja tisztelt utasait,
hogy 2017. május 28-án Ceglédbercel - Cserő - Cegléd állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza:

Módosított menetrend

Ismét lesz mammográfia Kisújszálláson
2017. május 11.

Május 15. és 25-e között ismét kihelyezett lakossági emlőszűrés lesz városunkban. A mobil szűrőbusz a Tűzoltóság udvarán várja a hölgyeket.

A mammográfiás szűrővizsgálat segítségével elérhető a korai felismerés és kezelés.

A készülék nagy felbontású, korszerű technikával működik, ezért a legkisebb elváltozásokat is feltünteti a rtg képen. A képet a memóriájában tárolja, így a következő szűréskor már nem kell az előző leletet magával hoznia a páciensnek. A kiértékelés két szakorvos által történik, a felvételek digitális úton kerülnek továbbításra a szakorvosokhoz. Nagyon érzékeny készülék, minimális a mellre gyakorolt nyomás, ezért mondhatni fájdalommentes a vizsgálat.

tovább      

Korábbi hírek
Tájékoztatás szünidei...
Locsoljon kevesebb csatornadíjjal
Hirdetmény
XXV. Nagykun Diák Sportviadal
Van jó ötlete? Ötleteket várunk a...
Milyen legyen a városunk?
Hirdetmény vasúti átjárók...
Egyenlő bánásmód - mindenkit...
Aktuális programok