Útlezárások a fesztivál idején
2018. szeptember 18.

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kivilágos Kivirradtig Fesztivál ideje alatt, a mellékelt rendezvényterületet feltüntető tervlap szerint

- a Rákóczi Ferenc utca 4201. j. összekötő út és a Csatorna utca közötti szakasza
- a Nyár utca Arany János utca és a Tavasz utca közötti szakasza, valamint
- a Városháza parkon keresztül átvezető közforgalom elől el nem zárt magánút

2018. szeptember 22. 05:00 - 20:00 óra közötti időintervallumban lezárásra kerül.

A fent említett közútszakaszon forgalomkorlátozás bevezetésére kerül sor.

Helyszínrajz

Városnapok 2018.
2018. augusztus 27.

2018. augusztus 16-20-ig rendeztük meg a Városnapok elnevezésű rendezvénysorozatunkat.

Fogadjanak szeretettel kis képes összeállítást.

Galéria megtekintése

Tájékoztató téli rezsicsökkentésről
2018. augusztus 13.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a téli rezsicsökkentés keretében a Kormány által biztosított 12 000 forint összegű, természetben nyújtott fűtőanyag-támogatásra 2018. 10. 15. napjáig nyújtható be igénybejelentés Kisújszállás Város Önkormányzatánál.

Igénylést a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások nyújthatnak be. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Háztartásonként egy igénybejelentés nyújtható be formanyomtatványon, mely a Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban, és városunk honlapján érhető el. Kérjük, hogy az igénylőlap kitöltése során ügyeljenek az adatok pontos közlésére! Az igénybejelentő nyilatkozaton meg kell jelölni az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.

Az igénybejelentés feltétele annak tudomásulvétele, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrizni fogja, hogy a bejelentő háztartása korábban a téli rezsicsökkentésben valóban nem részesült.

A téli rezsicsökkentés keretében biztosított természetbeni támogatás kizárólag a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.Igénybejelentő nyilatkozat


1364/2018. (VII. 27.) Kormány határozat

Pályázati felhívás
2018. augusztus 13.

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete városi ösztöndíjat hozott létre az EFOP-1.2.11-16-2017-00029 „Kisújszállás a Te otthonod!" pályázatban elnyert forrásból.

A városi ösztöndíjra a Kisújszálláson lakóhellyel rendelkező, 18. életévüket már betöltött,de 36. életévüket még be nem töltött fiatalok nyújthatnak be pályázatot, akik az Önkormányzat által hiányszakmaként elismert végzettséget nyújtó felsőoktatási vagy szakmai képzésben vesznek részt, illetve a helyi rendeletben meghatározott további feltételeknek is megfelelnek, és vállalják, hogy a támogatási időszak alatt 10 óra közösségi célú önkéntes tevékenységet végeznek az Önkormányzattal szerződésben álló együttműködő partnernél.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. szeptember 15. Az ösztöndíj összege a pályázók szociális helyzetének és tanulmányi eredményénekfigyelembevételével kerül megállapításra.

A részletes pályázati felhívást, a pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatványt, és az önkormányzat által hiányszakmaként elismert végzettségek listáját az alábbiakban olvashatják:

Pályázati felhívás

Kérelem a városi ösztöndíj megállapítására

Ezek mellett a városi ösztöndíj igénylésének és megállapításának további feltételeiről, az igényléshez szükséges dokumentumokról részletes tájékoztatásta Kisújszállási Polgármesteri Hivatal fsz. 14. helyiségében, vagy az 59/520-248 telefonszámon is kérhetnek.

 

Szent István ünnepén...
2018. augusztus 10.

M E G H Í V Ó

Kisújszállás Város Önkormányzata,

és egyben Kisújszállás a Nagykunság kulturális fővárosa

tisztelettel meghívja Önt és kedves családját

a 2018. augusztus 20-án, vasárnap

A KISÚJSZÁLLÁSI VÁROSNAPOK

keretében megrendezendő

SZENT ISTVÁN NAPI ÜNNEPSÉGÉRE 

Szent István ünnepén...

 

* * *

A szervezők szeretettel várnak mindenkit
a VÁROSNAPOK valamennyi programjára:

Városnapok programfüzet

 

Korábbi hírek
Hőségriadó
Lakossági tájékoztatás útburkolat...
Permetezik a platán- és...
Önkéntes program az Országos...
Lakossági tájékoztatás útburkolat...
„Kisújszállás hazavár”
Menetrendváltozás
The Wilamowice commune has once...
Aktuális programok