Menetrendváltozás
2017. augusztus 21.

Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy
2017. augusztus 26-tól 2017. október 31-ig
Püspökladány - Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási
munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint
közlekednek.

Menetrendváltozás

Városnapok 2017. augusztus 15-20.
2017. augusztus 9.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Kisújszállás újratelepülésének 300 éves évfordulja alkalmából rendezendő Városnapok rendezvényeire.

Galéria megtekintése

Hőségriasztás
2017. augusztus 1.

Galéria megtekintése

A Magyar Honvédség felhívása
2017. július 28.

Vállald a kihívásokat, állj közénk és válaszd a Bátrak Útját!

A Magyar Honvédség új önkéntes tartalékos formát alakít ki hamarosan, amely területvédelmi elven szervezett szinten, járásonként rendelkezik felszerelt egységekkel.

Ha eddig vonzott a katonaság, de vonakodtál a lakóhelyedtől rövidebb-hosszabb időre elszakadni, hogy kiképzésen/felkészítésen vegyél részt, akkor ez a szolgálati forma pont neked szól.Önkéntes területvédelmi tartalékos katonaként a saját járásodban erősítheted Magyarország védelmét.

Civil foglalkozásod megtartása mellett támogathatod a honvédelem ügyét!

Az ország valamennyi járásában járásonként megalakítandó, területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő.

Jelentkezési feltételek
Jelentkezhet minden nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig.Katonai szolgálatra szerződést kötni csak alkalmas minősítésű egészségi, pszichikai vizsgálatot követően lehet.

Járandóságok
Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona a szerződéskötést követően szerződéskötési díjra, továbbá a teljesített szolgálati évenként, utólag rendelkezésre állási díjra jogosult.

Jelentkezés a szolgálatra
Az önkéntes tartalékos szolgálatra személyesen a polgármesteri hivatalokban a kijelölt ügyintézőknél, a járási hivatalokban vagy a megyeszékhelyen lévő toborzó irodában lehet regisztrációs lap kitöltésével.

A regisztrációs lap és további információ elérhető a kormányablakokban, a polgármesteri hivatalban, a megyei toborzó iroda ügyfélszolgálatán, www.irányasereg.hu weblapon, valamint letölthető az alábbi linkre kattintva: Regisztrációs lap

 

Kisújszállás 300 éves!
2017. július 27.

Idén 300 éve annak, hogy 1717. augusztus 17-én, sok hányattatás, üldöztetés menekülés után eleink visszatérhettek ősi lakhelyeikre, és újrakezdhették életüket. Lényegében ez a 300 évvel ezelőtti esemény a mai város újratelepülésének, egyben újjászületésének napja. Erről az eseményről, valamint államalapító Szent István királyunkról és a magyar államalapításról 2017. augusztus 15-20. között „Városnapok" keretében emlékezik meg a város. Változatos programok várják a helybelieket és az idelátogatókat egyaránt - ismerjék meg ezeket, válasszanak, vegyenek részt azokon és érezzék jól magukat!

Városnapok programja 2017. augusztus 15-20.

tovább      

Korábbi hírek
Közúti forgalomkorlátozásokra kell...
Menetrend változások lesznek
Magyarok Kenyere - Megyei...
"Sok millió búzaszem - egy nemzet"
A Tiszamenti Regionális...
Tanácsok kánikula idejére
Tájékoztató a „Nyári diákmunka” ...
A nemzeti összetertozás napja...
Aktuális programok