Mezőgazdasági adatgyűjtés
2018. november 21.

A Központi Statisztikai Hivatal a Statek Kft. bevonásával Kisújszállás településen kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági adatfelvételt hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Az összeírók november 26. és december 15. között keresik fel a háztartásokat.

A felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma és neve: 2219 Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2018. Az összeírási munkát a Statek Kft. által megbízott igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok végzik, a településen név szerint: Kacsó Hunor Sándor.

Kérjük azokat, akiket megkeresnek válaszadás céljából, mindig legyenek óvatosak, körültekintőek, minden esetben kérjék el a kérdezőbiztos igazolványát.

 

A válaszadásra kijelölteket véletlenszerűen választották ki, matematikai-statisztikai mintavételi módszerrel. A válaszadás a kijelölt háztartások számára kötelező, akik részvételükkel nagymértékben hozzájárulnak az agrárium jellemzőinek minél átfogóbb megismeréséhez. Az adatfelvétel kizárólag statisztikai célból történik, és az adatok csak összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezelik, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvénynek, valamint az Európai Unió 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően járnak el. A felvétel módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldal nyújt tájékoztatást.
    Köszönik együttműködésüket, támogatásukat, mellyel hozzájárulnak  a felmérés sikeres végrehajtásához!

Hogyan előzzük meg a fagy okozta vízhálózati károkat?
2018. november 21.

A téli fagy maradandó kárt okozhat a háztartások belső vízhálózatain, az elfagyott szerkezetek cseréje akár 20.000 Ft, vagy azt meghaladó összeg is lehet, nem beszélve a fagy okozta csőtörésből eredő vízelfolyásról. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. néhány hasznos tanáccsal hívja fel a figyelmet arra, hogy kis odafigyeléssel a fagykárok megelőzhetőek, a plusz kiadások pedig elkerülhetőek.

Pár tanács a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt-től

Meghosszabbították a Bursa Hungarica beadási határidejét
2018. november 7.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában a pályázati beadási határidő meghosszabbításra került.

A pályázatok benyújtásának módosított határideje:

2018. november 13.

A Karcagi Járási Hivatal tájékoztatása
2018. november 5.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal
Karcagi Járási Hivatal

 

Ügyfélfogadási rendje

2018. november 09. (péntek) munkanap

Ügyfélfogadás 8.00-12.00 óráig,

2018. november 10. (szombat) munkanap

Ügyfélfogadás 8.00-12.00 óráig.

 

A Kormányablakokban az ügyfélfogadás:

november 09-én (péntek) munkanap

Ügyfélfogadás 8.00-15.00 óráig,

november 10-én (szombat) munkanap

Ügyfélfogadás 8.00-15.00 óráig tart.

 

2018. november 02. (péntek) pihenőnap

Ügyfélfogadás szünetel.

  Karcagi Járási Hivatal

Az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. közleménye
2018. október 25.

SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁKKAL
KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Kisújszállási Lakosság!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a városukban rendszeresített szelektívgyűjtő zsákok legyártása a megszokottnál hosszabb időt vett igénybe, ezért nem tudták a munkatársaink a begyűjtés során pótolni a zsákokat.

A zsákok várhatóan 2018. október 29. hétfőtől vehetők át a Kisújszállási Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán (5310 Kisújszállás, Kossuth L. u. 74.), valamint a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal (5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.) portáján. Ingatlanonként 2-2-2 db (sárga - kék - szürke) zsák vehető át. Érdeklődni lehet: 59/520-213-as telefonszámon.

Segítő együttműködésüket köszönjük!

 NHSZ Tisza Nonprofit Kft.

 

Korábbi hírek
Tájékoztató szünidei...
Meghívó könyvbemutatóra
Megemlékezés az 1956-os forradalom...
Ösztöndíjpályázatok
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei...
Partnerségi / lakossági fórum
Útlezárások a fesztivál idején
Városnapok 2018.
Aktuális programok