Ügyfélszolgálati konténer kerül kihelyezésre
2021. szeptember 25.

Tisztelt Autóhasználók!

Telekom ügyfélszolgálati konténer kerül kihelyezésre a Kálvin parknál lévő, nyilvános WC melletti parkolóba 2021. szeptember 27-től 2021. október 9-ig.

Kérjük, a parkoló járda felőli oldalát hagyják szabadon 2021. szeptember 26-án 18.00 órától a konténer telepítése miatt.

 

Kisújszállási Polgármesteri Hivatal

Tájékoztatás a közútjainkat érintő 2021. évi munkálatokról
2021. szeptember 16.

Bizonyára többen tapasztalták, hogy megkezdődtek az önkormányzati tulajdonú közutak karbantartási és javítási munkálatai. Az idei évben az aszfalt burkolatú közutak kátyúzása és az útalapos útjaink karbantartása mellett a Dália telepi út egy rövid szakaszának útpályaszerkezet helyreállítási munkái valósulnak meg. A munkálatok az önkormányzat költségvetéséből kerülnek finanszírozásra 40 millió forint értékben.

A tervezett munkák miatt az érintett közútszakaszokon forgalomkorlátozások és ideiglenes forgalomszabályozások bevezetésére kerül sor, ezért kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy a munkaterületek környezetében fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek.

A biztonságos közlekedésért, gyermekeink biztonságáért
2021. szeptember 15.

Tisztelt Lakosság!

Az önkormányzat - a városlakókkal együtt - nyár közepén érzékelte, hogy a Deák Ferenc és Rákóczi utcák kereszteződésében nem működik, illetve sárgán villog a forgalomirányító fényjelző készülék.2021. július 26-án levélben fordultunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságához a Kisújszálláson működő jelző berendezések javítása, karbantartása érdekében.

Kértük, hogy - a Vigadó előtti közlekedési lámpa esetében is - cseréljék a gyalogos jelzőlámpák használatáról szóló tájékoztató táblákat, a bejelentkező gombokat és kijelzőket, javítsák a vakok és gyengén látók közlekedését segítő elemeket.Szerettük volna, ha az iskolakezdésre újra rendben működnek a közlekedés biztonságát szolgáló eszközök.Levelünkre azonban azóta sem kaptunk írásban választ.

Augusztus és szeptember hónapban többször kerestük telefonon is a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságát sürgetve a munkálatok elvégzését. Szeptemberben a közút kezelője telefonon tájékoztatásul közölte, hogy a problémát villamossági műszerész kollégáik nem tudják orvosolni, ezért egy erre a feladatra szakosodott vállalkozást kell megbízniuk a hiba elhárításával, amely céggel a szerződéskötés folyamatban van.

A hiba elhárításáig a Kisújszállási Rendőrőrs rendőrei biztosítják reggelente az iskolába igyekvő gyermekek biztonságos átkelését az úttesten, amit ezúton is köszönünk nekik.

Kérjük Önöket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek ezeknél a kiemelt forgalmú gyalogátkelőhelyeknél, gyalogosként és gépjárművet vezetve egyaránt.

 

Bokrétaavatás
2021. szeptember 15.

Bölcsőde építése Kisújszálláson című, TOP-1.4.1-19-JN1-2019-00001
azonosító számú projekt keretében
a beruházás ünnepélyes bokrétaavató ünnepségére

 

Kisújszállás Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját
a Bölcsőde építése Kisújszálláson című projekt bokrétaavató ünnepségére,
melyre 2021. szeptember 18-án 09.00 órakor kerül sor
a Kossuth Lajos utca 2-4. szám alatt.

 

PROGRAM:

09:00 – 09:10
Megnyitó
Köszöntőt mond: Tatár Zoltán alpolgármester

 

09:10 – 09:20
Avatóbeszédet mond:
F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő

 

09:20 – 09:30
Beszédet mond: Hubai Imre,
a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke

 

09:30 – 09:40
Bokrétaavatás

 

Megtisztelő jelenlétére feltétlenül számítunk.

Gyalogolni jó!
2021. szeptember 14.

„Gyalogolni jó!” – írta Móricz Zsigmond.

Ezzel a jelmondattal várjuk szeretettel azokat, akik szeretnének dr. Kovács Tibor alpolgármester vezetésével egy kellemes, érdekességekkel tűzdelt sétát tenni szép városunkban, ezzel is csatlakozva a jubileumi 20. Európai Mobilitási héthez.

Időpont: 2021. szeptember 16. 17:00 óra.

A gyülekező helyszíne: Rendezvénytér (Városháza park).

Korábbi hírek
Európai Mobilitási Hét
Köszönettel tartozunk Kisújszállás...
Pályázati felhívás önkormányzati...
Ha hulladék maradt az ingatlan...
Kezdődik az iskola
Tájékoztatás útlezárásról
Kivilágos Kivirradtig Fesztivál...
Elektronikai hulladékgyűjtés
Aktuális programok