Pályázati lehetőségek
2021. május 13.

A Kisújszálláson működő civil és sportszervezetek, intézmények, egyesületek a rendezvényeikkel, kiadványaikkal, a fiatalok táboroztatásával, közösségi programok szervezésével mind-mind olyan értéket és hagyományt teremtenek, amelyek fontos részei a város kulturális életének. Önkormányzatunk elismeri ezeket az értékeket, ezért fontos feladatának tekinti a helyi civil szervezetek, intézmények támogatását, pályázatokon keresztül.

A pályázati kiírások az alábbi linken érhetők el:
http://kisujszallas.hu/index.php?id=2161&maintype=kisuji&language=hun&type=static_content&fbclid=IwAR1ZN7ypJLrmjedlhyzh0WTGbasqiHxc9T4eTWrhEunz-uppBtm0Hg9dJ6M


Permetezik a gesztenyefákat
2021. május 12.

Értesítjük, hogy Kisújszállás Város Önkormányzata a gesztenyefák aknázómoly és gombás levélbetegség ellen a permetezéssel történő védekezést megrendelte. Ezen növényvédelmi munkákat a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. fogja elvégezni.

 A permetezésre (az időjárás függvényében),
2021. május 14. és május 19. között,
az esti órákban kerül sor.

 Mivel a munkát végző Kft. nagyteljesítményű gépet használ, kérjük, hogy a lakás ablakát, ajtaját csukják be, a száradó ruhákat szedjék be, és ne tartózkodjanak a permetezőgép közelében. A frissen permetezett területen lehetőleg ne tartózkodjanak huzamosan a permetezést követő reggelig.

A permetezőszer az emberi szervezetre nem veszélyes, de a biztonság érdekében a fenti óvintézkedéseket szíveskedjenek megtenni és betartani. A felhasználásra kerülő vegyszerek Mospilan 20 SG, Tazer 250 SC, Vektafid A, Coragen 20 SC és Csöpp Mix amelyek élelmezés egészségügyi várakozási ideje 14 nap, munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap.

 

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban
bárminemű kérdésük adódna, információt 76/507-454 telefonszámon kérhetnek.

 A növényvédelmi munka végzését a Polgármesteri Hivatal részéről is segíteni fogják.

 

Pénteken lesz a szombati piac
2021. április 29.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a május 1-jei ünnepnap miatt, az aznapi piaci nap egy nappal korábban, április 30-án, pénteken lesz megtartva.

Aki a virágot szereti...
2021. április 27.

Városunk önkormányzata idén is meghirdette „A legszebb konyhakertek" és a „Virágos Kisújszállásért" kertszépítő versenyeket. Arra buzdítjuk a kertbarátokat, hogy osszák meg örömüket, büszkeségüket, versenyeztessék kertjeiket! Jelentkezzen Ön is zöldséges-, gyümölcsös-, vagy virágoskertjével, amikről várjuk fotóikat. A versenyfelhívás és a jelentkezési lap letölthető a városi honlapról (A legszebb konyhakertek, Virágos Kisújszállásért) vagy átvehető a Polgármesteri Hivatal bejáratánál. A jelentkezési határidő június 15.

Még lehet pályázni!
2021. április 26.

Városunk önkormányzata az EFOP-1.2.11-16-2017-00029 azonosító számú „Kisújszállás a Te otthonod!" című nyertes pályázatának köszönhetően 2018 óta biztosít támogatást kisújszállási lakóhelyű, 18. életévüket betöltött, de a 36. évüket még be nem töltött, hiányszakmában tanuló vagy dolgozó fiatalok számára.

A pályázati program az idei évben lezárul, de pályázni még nem késő. 2021. május 14-ig ugyanis még benyújtható a tartós letelepedési támogatásra, illetve az önfoglalkoztatóvá válás támogatására vonatkozó kérelem.

Hiányszakmák támogatására 2021. május 31-ig, míg képzési támogatásra és jogosítvány megszerzésének támogatására 2021. október 8-ig lehet pályázni.

Az egyes támogatási formákról, a hiányszakmák köréről, a benyújtás feltételeiről és módjáról a városi honlapon, illetve az 59/520-248-as telefonszámon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Korábbi hírek
„Ki mondta, hogy nem tudod...
Útfelújítások a városban
Ma van a Bölcsődék Napja
Áramszünet értesítés
TérZene Kisújszálláson
Változik a vasúti menetrend
Mától kezdődik az általános...
Egészséges ivóvízellátás Márialakán
Aktuális programok