"Olvastam, költőtárs"
2017. november 17.

A két költőóriás, Petőfi Sándor és Arany János legendás barátságát mutatja be a debreceni Csokonai Színház két színművésze, Dánielfy Zsolt és Bakota Árpád az "Olvastam, költőtárs" című előadásában, melyre a kisújszállási Vigadóban kerül sor 2017. november 29-én, szerdán 14.00 órakor. Belépődíj nincs, ingyenes jegyek igényelhetők a Vigadóban.

Galéria megtekintése

Lakossági tájékoztatás
2017. november 17.

A Kisújszállási Térségi Szociális Otthon Kisújszállás, Téglagyár u. 10. sz. alatti épülete elektromos szekrényének meghibásodása miatt az intézmény átmenetileg a következő telefonszámon érhető el: 06-30-622-25-76. A hiba kijavításán dolgoznak. A javítást végző kivitelező tájékoztatása alapján ma, november 17-én délután teljes mértékben helyreáll a szociális otthon épületeinek elektromos ellátása.


Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről
2017. október 25.

Kisújszállás Város Önkormányzata az őszi szünetben történő szünidei gyermekétkeztetést 2017. október 30-31. (hétfő-kedd) és
2017. november 2-3. (csütörtök-péntek) biztosítja.

 A gyermekétkeztetésben azok a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek vehetnek részt, akiknek a szülei azt igénylőlapon kérték.

Az étkeztetés helyszíne: Napközi Otthon Konyha
(Kisújszállás, Vásár u. 4.)

Időpontja: 12.00 órától - 14.00 óráig

Menetrendváltozás
2017. október 20.

A MÁV Start Zrt. tájékoztatja tisztelt utasait, hogy
2017. november 1-től november 9-ig
a
Püspökladány - Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási
munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Módosított menetrend

 

„Kutyakötelesség” a felelős állattartás
2017. október 13.

A 21. századra jelentősen megváltoztak az állattartási szokások, a kutya például már számos háztartásban nemcsak házőrző, hanem az ember társa. Azonban fontos, hogy a társadalom tisztában legyen vele milyen a felelős állattartás. A szemléletváltásra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) évek óta kiemelt figyelmet fordít. A „Kutyakötelesség - Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz" című kiadvány a kutyatartók számára összeállított útmutató jogokról és kötelességekről. A kiadványon közösen dolgozott a Földművelésügyi Minisztérium, a NÉBIH, a Belügyminisztérium, Rákos-mente jegyzője, ügyvédek és a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes munkatársai, akik a kiadvány létrehozásának kezdeményezői voltak.

A kötet felvilágosítást nyújt többek között a kötelező oltásokról, a mikrochippel történő jelölésről, a sétáltatás szabályairól vagy a tartós kikötve tartás tilalmáról, de megtudhatjuk azt is, hogy mit kell tennünk a tűzijáték vagy más, az állatban félelmet keltő környezeti esemény előfordulásakor.

A kiadvány az alábbi linkre kattintva letölthető:
KUTYAKÖTELESSÉG - Útmutató a felelős kutyatartás jogszabályi előírásaihoz

Korábbi hírek
AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKNAPJÁN
LAKOSSÁGI FÓRUM Kisújszállás...
Megemlékezés az aradi vértanúk...
Ebzárlat és legeltetési tilalom
Pénzügyi Fogyasztóvédelmi...
A Tiszamenti Regionális...
Baptista iskolák...
Vigadó Cukrászda Pályázat
Aktuális programok