A jrvnygyi helyzetben is folyamatos a toborzs
2020. mjus 29.

A Magyar Honvédség a koronavírus járvány miatt egyik napról a másikra munkájukat vesztett embereknek is szeretne alternatívát kínálni.

A kialakult gazdasági helyzetben sok ember megélhetése került veszélybe. A honvédség őket is szeretné megszólítani, biztos megélhetést és kiszámítható pályaképet kínálva számukra. A toborzás folyamatos országszerte, a szakemberek azonban arra kérik az érdeklődőket, hogy első körben lehetőség szerint inkább telefonon vagy e-mailben keressék őket, elérhetőségeik megtalálhatók a www.iranyasereg.hu és a  www.hadkiegeszites.hu oldalon.

Az érdeklődők kétféle szolgálati forma közül választhatnak: a szerződéses katonai szolgálat folyamatos munkaviszonyt biztosít, míg a tartalékos szolgálat azoknak szól, akik tanulmányaik vagy meglévő munkahelyük mellett szeretnének részt vállalni a honvédelmi feladatokból. A jelentkezési feltételek közt szerepel a magyar állampolgárság, az állandó belföldi lakóhely, a betöltött 18. életév, a büntetlen előélet, valamint az egészségügyi, fizikai és pszichológiai alkalmasság.

A megbízható fizetésen és a béren kívüli juttatásokon kívül változatos munkakörülmények, valamint számos szakmai kihívás várja a leendő katonákat: nálunk a tehetségtől, a hozzáállástól és a kitartástól függ, hogy ki milyen sikeres lesz, a honvédség pedig támogatja a katonák további szakmai fejlődését. Sokan a katona szó hallatán egyből a terepen lévő, aktív harcoló katonára gondolnak, viszont a támogató beosztások ugyanolyan fontos szereppel bírnak és - nem utolsó sorban - lehetővé teszik a munkavállalóknak, hogy a korábban megszerzett civil képesítéseiket is hasznosíthassák.

Személyes jelentkezésre a megszokott rendben, hétfőtől csütörtökig 8:00-15:30 óra között, pénteken pedig 8:00-12:00 óráig van lehetőség. A toborzóiroda munkatársai kérik ügyfeleiket, hogy amennyiben a személyes ügyintézés mellett döntenek, előzetesen jelezzék érkezésüket telefonon, vagy elektronikus úton, elkerülve a járványügyi rendszabályok miatt előforduló várakozást.

Póczos Nikolett t. főtörzsőrmester

 

 

MAGYAR HONVÉDSÉG
KATONAI IGAZGATÁSI ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG
1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ
Cím: 5000 Szolnok, Táncsics M. u. 5-7.;
Telefon:
+36 (56) 505-159
E-mail: szolnok.toborzo@mil.hu

Tervezett ramsznetek a vrosban
2020. mjus 26.

Az E.ON Hungária Zrt. tájékoztatása alapján
Kisújszálláson tervezett ÁRAMSZÜNET várható
az alábbi időpontokban és helyeken:

 

ramsznetek 2020. jnius 15-29. kztt

ramsznetek 2020. jnius 25-n

ramsznetek 2020. jnius 30-n

 

A Polgrmesteri Hivatal gyflfogadsrl
2020. mjus 22.

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus által okozott járványügyi veszélyhelyzet miatt a Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban 2020. május 25-től módosul az ügyfélfogadás rendje.

 

Továbbra is kérem Önöket, hogy ügyeiket elsődlegesen elektronikus úton (ügyfélkapu, e-papír, OHP önkormányzati portál, telefon) intézzék.

 

A személyes ügyintézést nem igénylő papír alapú kérelmek, mellékletekkel együtt benyújthatók a főbejáratnál kijelölt ablaknál.

 

Személyes ügyintézés 2020. május 25-től csak indokolt esetben és kizárólag az ügyintézővel előre egyeztetett időpontban lehetséges.

 

Az ügyfeleknek a hivatal épületében kötelező az orrot, szájat eltakaró maszk, vagy egyéb alkalmas sál, kendő viselése, valamint az épületbe történő belépést követően az aulában lévő kézfertőtlenítő pont használata.  

 

A családi ünnepségek (esküvő, névadó) megtartása a rendezvényteremben maximum 50 fő részvételével történhet, betartva a teremben kialakított elrendezést.

 

A Kisújszállási Polgármesteri Hivatal elérhetőségei:

Központi telefonszám: 59/520-222

e-mail: jegyzo@kisujszallas.hu

 

Időpontegyeztetés miatt az alábbi telefonszámokat hívhatják:

 

Anyakönyvi, hagyatéki, egyéb hatósági ügyek: 59/520-238

Szociális ügyek, támogatások: 59/520-248

Adó ügyek, kereskedelmi ügyek, behajtási ügyek: 59/520-254

Telepengedélyezés, zajvédelem, házszámigazolás,
településképi ügyek, ehhez kapcsolódó útkezelői kérelmek: 06-59/520-220

Bérlakásigénylés, bérletek (termőföld, terület), kaszálási engedély: 06-59/520-241

Útkezelői, belvízkezelői ügyek, cserjézés, katasztrófavédelem: 06-59/520-231

Pénzügyi osztály (pénztár): 59/520-237

Szervezési osztály: 59/520-246

 

Kérem szíves megértésüket, együttműködésüket.

 

Jó egészséget kívánva tisztelettel:

Dr. Pénzes Tímea
jegyző

 

A Helyi Operatv Bizottsg 2020. mjus 21-i dntseiből
2020. mjus 22.

A Kumániáról:

A Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője a járványügyi helyzet enyhülése következtében elkészítette a Kumánia Strand- és Gyógyfürdő újranyitási tervét.

Az átdolgozott terv alapján a bizottság engedélyezi, hogy a fürdő közfürdőként kinyisson május 29-től. A vendégeket 10:00–18:00 óráig tartó nyitvatartással és kedvezményes jegyárakkal várja.

A fürdő egyelőre csak a kültéri medencéit nyitja meg, a beltéri medencék megnyitásának időpontjához a bizottság továbbra is figyelemmel kíséri a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatóit és javaslatait.

A bizottság a járványügyi veszélyhelyzet okozta zárvatartás miatt a korábban megváltott fürdőbérletek határidejét 70 nappal meghosszabbítja.

 

 

A bölcsődéről:

A Városi Bölcsőde újranyitását engedélyezték, így az május 25-től a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben fogadja a gyermekeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi ajánlásai betartása mellett.

 

 

Az óvodákról:

A Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája, valamint a Móricz Zsigmond Református Kollégium Kisharang Óvoda intézmények újranyitását engedélyezték, így azok május 25-től a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben fogadják a gyermekeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi ajánlásai betartása mellett.

 

 

Az iskolákról:

A kisújszállási iskolák a vonatkozó kormányrendelet alapján újranyithatnak, az intézmények tájékoztatóban számolnak be az újranyitási terveikről a Helyi Operatív Bizottságnak.

Megnylnak a jtszterek
2020. mjus 18.

A Helyi Operatív Bizottság május 18-i döntéseiből

 

A bizottság a Nemzeti Népegészségügyi Központ vonatkozó állásfoglalásának megismerése után a következőképpen döntött:

2020. május 19-től a városi játszóterek megnyílnak. A játszótéri elemeket mindenki a saját felelősségére használhatja a mindenkor hatályos járványügyi intézkedések és a társadalmi érintkezésekre vonatkozó szabályok betartásával. A bizottság kéri, hogy a játszótér használata során mindenki fokozottan figyeljen kezének fertőtlenítésére, a higiéniás szabályok betartására.

A játszótereket kezelő Kisújszállási Városgazdálkodási Nonprofit Kft. a veszélyhelyzet idejére járványügyi szabályokra vonatkozó táblákat helyez ki a játszóterek bejáratánál. A Süsü játszótér ivókútjait fertőtleníteni nem lehet, ezért a bizottság azok megnyitását a veszélyhelyzet ideje alatt nem engedélyezi.

A bizottság a Süsü játszótér melletti, valamint a főtéri nyilvános illemhely megnyitását engedélyezi, a fokozott fertőtlenítés és a társadalmi érintkezésekre vonatkozó szabályok betartásával.

Korábbi hírek
Tjkoztat elektronikus...
jra műkdik a labor
Online kzvettik a Nemzeti...
Ma este permetezik a gesztenyefkat
A Helyi Operatv Bizottsg...
Vltozsok a vasti menetrendben
Jobb, ha nem hagyjuk kinn a...
Hsz vvel ksőbb
Aktuális programok