Ünnepi megemlékezések Kisújszálláson
2018. március 21.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kisújszállási ünnepi megemlékezései március 14-én kezdődtek. Délelőtt az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében megemlékezésre került sor a Déli temetőben lévő Illéssy-sírkertnél, valamint a város gimnáziumának egyik neves, a forradalom ügye mellett elkötelezett tanárának, Keszi Hajdú Lajosnak a sírjánál.

Délután a Nagykun klubban kézműves foglalkozásokkal várták a kicsiket és nagyokat. Azt követően a Városvédő és -Szépítő Egyesület szervezésében került sor a hagyományos fáklyás felvonulásra, ami során a résztvevők felkeresték és megkoszorúzták a kisújszállási '48-as emlékhelyeket. Este a 48-as Olvasókör székházán lévő emléktáblánál tartottak megemlékezést a nagy múltú kör tagjai. Egy másik helyszínen, a Nagykun klubban a Bokorvirág Hagyományőrző Egyesület  szervezésében forradalmi táncház vette kezdetét a Tarsoly zenekarral.

Március 15-én délelőtt a Református templomba, Keszegh-Seres Patrícia tartott ünnepi istentiszteletet, majd a Városháza előtti téren városi ünnepségre került sor.  Ünnepi beszédet Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke mondott, azt követően a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola diákjaina „Márciusi levelek" címmel mutatták be emlékműsorukat. A megemlékezés hagyományosan az 1848/49-es emlékmű megkoszorúzásával zárult. Az ünnepségen közreműködött a Nagykun Nádor Huszár Bandérium és a Mellofon Fúvósegyüttes.

Galéria megtekintése

 

Tájékoztató szünidei gyermekétkeztetésről
2018. március 13.

Kisújszállás Város Önkormányzata a tavaszi szünetben történő szünidei gyermekétkeztetést
2018. március 29. (csütörtök) és 2018. április 3. (kedd) napján biztosítja.

A gyermekétkeztetésben azok a hátrányos és halmozottan hátrányos
helyzetű gyermekek vehetnek részt, akiknek a szülei azt igénylőlapon kérték.

Az étkeztetés helyszíne: Napközi Otthon Konyha
(Kisújszállás, Vásár u. 4.)

Időpontja: 12.00 órától - 14.00 óráig

 

Ünnepeljünk együtt az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepén!
2018. március 9.

Galéria megtekintése

Kisújszállás a Te otthonod!
2018. március 9.

Kisújszállás Város Önkormányzatának az EFOP-1.2.11-16-2017-00029 kódszámú projekt keretében lehetősége nyílik új támogatási forma bevezetésével segíteni a fiatalok letelepedését, lakásszerzését, felsőfokú iskolai végzettség és szakmai végzettség megszerzését valamint helyben történő, hosszú távú munkavállalásukat. Az önkormányzat a projekt keretében rendezvényeket tart, ösztönző támogatásokat és szolgáltatásokat nyújt a 18 és 35 év közötti fiatalok számára annak érdekében, hogy reális alternatívává váljon a városban maradás, illetve a Kisújszállásra költözés.

 

Tartós letelepedési támogatás

A tartós letelepedési támogatást 2018. március 1. napjától olyan, kisújszállási lakóhellyel rendelkező házaspárok vehetik igénybe, akiknél a házastársak mindegyike 18. életévét betöltötte, de 36. életévét még nem töltötte be, illetve a helyi rendeletben meghatározott további feltételeknek is megfelelnek.

44/2011. (XI. 30.) az első lakáshoz jutók támogatásáról

* * *

Városi ösztöndíj hiányszakmát tanulóknak

A felsőfokú iskolai végzettség és szakmai végzettség megszerzésének támogatását azon, 18. életévüket már betöltött, de 36. életévüket még be nem töltött kisújszállási fiatalok vehetik igénybe, akik az önkormányzat által hiányszakmaként elismert képzettséget nyújtó felsőoktatási vagy szakmai képzésben vesznek részt, illetve a helyi rendeletben meghatározott további feltételeknek is megfelelnek.

6/2018. (II. 27.) a városi ösztöndíjról

* * *

Képzési támogatás, önfoglalkoztatóvá válás támogatása,
hiányszakmák támogatása

Képzési támogatás, önfoglalkoztatóvá válás támogatása és hiányszakmák támogatása iránti kérelmet Kisújszálláson lakóhellyel rendelkező, 18. életévüket már betöltött, de 36. életévüket be nem töltött fiatalok nyújthatnak be, akik vállalják, hogy félévente 10 óra közösségi célú önkéntes tevékenységet végeznek Kisújszállás Város Önkormányzatával szerződésben álló együttműködő partnernél, és megfelelnek a helyi önkormányzati rendeletben meghatározott további feltételeknek is.

7/2018. (II. 27.) a hiányszakmákhoz kapcsolódó szociális ellátásokról

 

Meghívó tanácskozásra és könyvbemutatóra
2018. március 9.

MEGHÍVÓ

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tudományos Egyesület,
valamint Karcag Városi Önkormányzat és
Kisújszállás Város Önkormányzata

mint társrendezők tisztelettel hívnak
minden kedves érdeklődőt az
Elődeink üzenete a mának
című tanácskozásra és könyvbemutatóra

A rendezvény két helyszínen zajlik:
KARCAG, Városháza, március 22., 9.30 – 13.00 óra
KISÚJSZÁLLÁS, Városháza, március 23., 9.00–13.00 óra

A rendezvények részletes programját az alábbiakban olvashatják:

Meghívó

Korábbi hírek
Településképi rendelet és annak...
A Tiszamenti Regionális...
Felhívás
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei...
Megemlékezés a kommunizmus...
Rendkívüli leolvasást végez a...
Pályázati lehetőségek
Felhívás villamos hálózatok...
Aktuális programok