Március 15-ei megemlékezések Kisújszálláson
2012. március 26.

Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk Kisújszálláson. A programok sora március 14-én elkezdődött: az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskola névadójára emlékeztünk a Déli temetőben, az Illéssy-család sírjánál, ahol Rádai Mária, az iskola tanárnője mondott beszédet. A megemlékezésen koszorút helyeztünk el Keszi Hajdú Lajos kisújszállási lelkész-tanár sírjánál is, aki a forradalom elkötelezett híve volt.

Délután a Városvédő és -Szépítő Egyesület fáklyás megemlékezést szervezett. Az Illéssy-Kossuth-emlékkapunál Gulyás Sándor könyvtáros mondott beszédet, majd a felvonulás útvonalának állomásain rövid megemlékezéseket tartottak a rendezők és városunk iskolái.

A városi megemlékezést március 15-én 11 órától tartottuk a Városháza előtt. Szabó Tamás gimnáziumi igazgató beszéde után a Móricz Zsigmond Gimnázium színvonalas műsorát láthatta az ünneplő közönség. A megjelenített történetben a nagypapa (Szénási László) mesélte el unokájának (Szabó Kata Luca) a márciusi eseményeket, melyeket a gimnázium diákjai, valamint a Nagykun Táncegyüttes tagjai mutattak be. A műsort követően a város vezetői, intézményeinek és civil szervezeteinek képviselői, valamint a pártok küldöttjei koszorúkat és virágokat helyeztek el az 1848/49-es emlékműnél.

Megemlékezés a Déli temetőben

Galéria megtekintése

Fáklyás felvonulás

Galéria megtekintése

Városi megemlékezés

Galéria megtekintése

« vissza