Fedezze fel a Mecseket és Magyarhertelendet!
2010. február 2.

Az egykori kisdobosok és úttörők számára nem ismeretlen a Pécs melletti kistelepülés, Magyarhertelend. Kisújszállás városa is üzemeltet ott egy tábort, ahova nemcsak a diákcsoportokkal, hanem akár egyénileg szervezett utak keretében is el lehet jutni.

 

Magyarhertelendet két termálkútja tette híressé, melyek 550 m-ről 38 °C-os, és 1062 m-ről 63 °C-os meleg vizet szolgáltatnak. A termálvizek kedvező hatással vannak a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre és ivókúraként használható fogínybetegségek gyógyítására, fluorit tartalma miatt. A fürdő a tábor közvetlen szomszédságában van. Emellett számos kirándulás kiindulópontja is lehet a Mecsek tövében elhelyezkedő falu. Pécs, Európa egyik kulturális fővárosa pedig mindössze 20 km-re van, így a gazdag programokra vágyóknak is úticélja lehet Magyarhertelend.

A kisújszállási tábor május 1-je és szeptember 30-a között tart nyitva. A 4-6 férőhelyes faházakban összesen 54 fő tud egyszerre megszállni. Emellett sátorozási lehetőséggel is várjuk a vendégeket. A táborban konyha is van, így az étkezés is könnyen megoldható. Az árakról, a kedvezményekről és a lehetőségekről bővebb információt kérhet Nagyné Bőkén Mónikától a kisújszállási Városháza (5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1.) 16-os irodájában, vagy az 59/520-248-as telefonszámon.

 

Galéria megtekintése

 

« vissza