A magyar kultúra napját ünnepeltük
2014. január 28.

1989 óta január 22-én, a Himnusz születésének évfordulóján a magyar kultúrát ünnepeljük. Ebből az alkalomból városunkban két rendezvényt is szerveztünk, A fényképezés örömei című fotókiállítást és a magyar kultúra napi városi ünnepséget.

Január 20-án A fényképezés örömei címmel fotókiállítást rendezett a Kossuth Fotóklub. A kiállítást Gavaldik Zoltán aranykoszorús fényképész mester nyitotta meg. A megnyitón a pályázati felhívásra beérkezett alkotásokat is díjazták. A kiállított képeket a Művelődési és Ifjúsági Központ nyitva tartási idejében tekinthetik meg február 21-ig.

Január 23-án a magyar kultúra napi ünnepségen dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondott köszöntőt. Idén az Arany János Pedagógiai, Kulturális, Művészeti Díjat Kecze István polgármester Pintér Attila szobrászművésznek adta át. A díjazott munkásságát, művészeti tevékenységét Tatár Zoltán alpolgármester méltatásából ismerhettük meg. A kitüntetettet városunk szintén Arany János-díjas művésze, Papp László köszöntötte gordonkajátékával, zongorán kísérte Taraszova Marianna zongoraművésznő. A magyar kultúra napja egy különleges, zenei műsorral zárult. Várnagy Andrea és Farkas Zsolt zongoraművészek négykezes darabokat adtak elő, de nemcsak eljátszották a zongoraműveket, hanem ehhez magyar költők verseit is segítségül hívták.

Az alábbiakban az ünnepi délután eseményeit megörökítő fotókat láthatják.

Galéria megtekintése

« vissza