Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület
2014. október 29.

2014. október 21-én, a Városháza dísztermében tartotta alakuló ülését Kisújszállás Város Képviselő-testülete. Ekkor tett esküt Kecze István, a város újraválasztott polgármestere, a képviselő-testület tagjai, majd az alpolgármesterek és a bizottságok tagjai.

A képviselő-testület alakuló ülésén először Szenczi Ferencné, a Kisújszállási Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatást a 2014. október 12-én lezajlott választás kisújszállási eredményeiről. Ezután átadta a megválasztott képviselőknek a megbízóleveleket, akik ezt követően esküt tettek; először Kecze István polgármester, majd pedig képviselőtársai, akik a következők:

1.      egyéni választókerület: Tuka Antal

2.      egyéni választókerület: Tatár Zoltán

3.      egyéni választókerület: Dr. Ducza Lajos Mihály

4.      egyéni választókerület: Juhász Attila Béla

5.      egyéni választókerület: Molnár Imre

6.      egyéni választókerület: Nagy István Zoltán

7.      egyéni választókerület: Szepesi Jenő

8.      egyéni választókerület: Demeter Jánosné

Továbbá a töredékszavazatok alapján:

Jobbik:     Hermecziné Balogh Klára

                Szarvák Márton

MSZP:      Tóth Gyula

 

Ezután polgármester úr ismertette programját. Hangsúlyozta, hogy a város érdekében pártállástól függetlenül egységesen, építő szándékkal kell együttműködni. Illéssy Ádám emeritus nagykunkapitányt, Kisújszállás díszpolgárát idézte: „Ez a város, ahol a hagyományok megőrzése, a városszépítés, a lokálpatriotizmus mindig felülírja az aktuálpolitika és egyéb pillanatnyi érdekek értékrendjét. A város értékeinek ápolása érdekében a legkülönbözőbb pártállású emberek tudnak és akarnak egységesen, építő szándékkal összefogni. Ez párját ritkító a mai világban." A polgármester elmondta, milyen eredményeket ért el a város az elmúlt nyolc évben, és melyek azon a feladatok, amelyek a képviselő-testület, ezzel együtt a város előtt állnak.

A testület elfogadta a szervezeti és működési szabályzat felülvizsgálatára benyújtott előterjesztést. Következő napirendi pontként megválasztotta az alpolgármestereket, akikre a polgármester tett javaslatot. Egyikük továbbra is Tatár Zoltán lett, akit jól ismer a város közössége, hiszen már nyolc éve tevékenykedik ebben a funkcióban. Elfogadták a város másik, társadalmi megbízatású alpolgármesterére tett javaslatot is, így dr. Kovács Tibor főiskolai tanár - akinek a településfejlesztés a szakterülete - tölti be e tisztséget.

Megszavazták a képviselő-testület bizottságainak elnökeit, valamint képviselő és nem képviselő tagjait. Az Ügyrendi és Jogi Bizottság elnökének Molnár Imrét, tagjainak dr. Szűcs Lászlót és Hermecziné Balogh Klárát választották. A Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottság elnöke Nagy István Zoltán lett, a bizottság tagjai: dr. Ducza Lajos, Szepesi Jenő, Tóth Gyula, Oláh Balázs, Oláh Miklós és Tóth József. A Humán Erőforrás Bizottság elnöki feladatait Tuka Antal látja el, a bizottság tagjai: Demeter Jánosné, Juhász Attila Béla, Szarvák Márton, Janó Lajos, dr. Malatinszky András és Szénási László.

Az ülés második részében megállapították a polgármester és a képviselők illetményét és költségtérítését. Az ülést a társulásokba történő delegálásról szóló döntések zárták. Az Észak-Alföldi Régió Ivóvízminőségének Javításáért Társulási Tanácsába, a Kisújszállás, Kenderes, Ecsegfalva Mikrotérségi Központi Orvosi Ügyeleti Társulási Tanácsába, Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsába, a Nagykun Hagyományőrző Társulás Társulási Tanácsába egyaránt Kecze István polgármestert delegálták.

Galéria megtekintése

« vissza