Október 23. Kisújszálláson
2014. október 29.

Városunkban 2014. október 23-án délelőtt a Városházán ünnepi istentiszteletre, megemlékezésre, majd a Református templom előtti 1956-os emlékműnél koszorúzásra került sor.

Kisújszálláson az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásáról szóló megemlékezésre az önkormányzat, a Kisújszállási Református Egyházközség és az 1956-os Emlékek Ápolása alapítvány közösen hívta ünnepi programokra a város lakosságát. Délelőtt 10 órakor - rendhagyó módon - a Városházán került sor istentiszteletre, melyen a 90. zsoltár eléneklése után Szilágyi Gábor lelkészelnök hirdetett igét.

Ezt követően, a megemlékezés második részében Takaró Mihály Magyar Örökség díjas író, irodalomtörténész, egyetemi tanár tartott ünnepi beszédet. Műsorral a Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézményének diákjai készültek. A szabadság betűi - ezt a címet adták emlékműsoruknak, melyet Szarvákné Kelemen Dóra és Szilágyiné Horváth Henriette tanárnők rendeztek, és amelyben Szöllősy Gábor művészeti iskolai tanár is közreműködött gitárral.

A megemlékezés koszorúzással folytatódott.  A népes ünneplő közönség átvonult a Református templom előtt álló 1956-os emlékműhöz, ahol a tisztelet és kegyelet kifejezéseként elhelyezték koszorúikat az önkormányzat, az iskolák és fenntartóik, civil szervezetek, pártok képviselői. Az emlékoszlopnál Nagy István tárogatózenész muzsikája kísérte, majd a Szózattal zárta a megemlékezést.

Galéria megtekintése

« vissza