Vállalkozó kedvű fiatalok figyelmébe ajánljuk
2014. december 12.

Hogyan működjön a Vigadó büféje és bowlingpályája?

Van rá ötlete?

A Kisbíró hasábjain többször beszámoltunk már a Vigadó felújításáról. Az épület tetőterében lesz egy kétállásos bowlingpálya büfével. E két létesítmény jól elkülönül a Vigadó más helyiségeinek körétől.  Az önkormányzatunk fontosnak tartja, hogy ezek működtetése fiatal kisújszállásiak számára biztosítson helyben megélhetést és bővüljön városunkban a szórakozási lehetőségek köre.

 

Ezért ötletpályázatot hirdetünk a büfé és a bowlingpálya üzemeltetésére. Ezek alaprajzát és a pályázatban támogatott néhány eszköz felsorolását a www.kisujszallas.hu honlapon közzétesszük.

 

Várjuk az üzemeltetési elképzeléseket, üzleti terveket az ötletbenyújtók nevével, elérhetőségével együtt. Az üzleti tervben fel kell tüntetni az üzemeltetés elindításához és a készletek beszerzéséhez, a kezdő időszak finanszírozásához szükséges forrásokat és a kiadásokat is.

 

Az ötletpályázaton beérkezett üzleti terveket áttanulmányozzuk, és kiválasztjuk  a véleményünk szerint legjobb javaslatot, amelynek készítőjével tárgyalásokat kezdeményezünk a megvalósítás támogatásáról.

 

Azok számára, akiknek jó ötletük van, de nem rendelkeznek elegendő saját forrással a megvalósításához, a következő uniós pályázatról szóló linket ajánljuk a figyelmébe: http://palyazat.gov.hu/doc/4386 Ez a „Fiatalok vállalkozóvá válása" című pályázat". Várhatóan 2015 februárjától lehet a vállalkozás indításában gondolkodó fiataloknak jelentkezni egy vállalkozási alapismereteket nyújtó képzésre, amely előfeltétele a későbbi pályázatnak. A képzést sikeresen elvégzők pályázhatnak vállalkozásindítás támogatására. A 2013-as pályázat tapasztalatai alapján egyéni vállalkozást indítók esetén várhatóan legfeljebb 3 millió Ft, társas vállalkozást indító 2 fő esetén legfeljebb 6 millió Ft vissza nem térítendő támogatás lehetséges. A pályázatot elsősorban a 25 év alatti fiatalok számára írták ki.

 

Ha az ötletpályázattal, vagy az uniós pályázattal kapcsolatban kérdése van, Kiss Endre osztályvezetőhöz fordulhatnak (Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály, Városháza 23-as iroda, telefon: 59/520-226, kiss.endre@kisujszallas.hu). Az osztályvezető távolléte esetén az uniós pályázattal kapcsolatban a városháza 21-es irodájában az 59/520-228-as telefonszámon kérhető segítség.

 

Amennyiben olyan ötletpályázat érkezik be, amely reális, életképes, meggyőző és pályázati forrás igénybevétele mellett is hiányzik a megvalósításához kisebb önerő, az önkormányzat megvizsgálja a támogatás lehetőségét és formáját. Ez többféle lehet: visszatérítendő támogatás, vissza nem térítendő támogatás, tőkebefektetés, továbbá segítséget nyújtunk a pályázat elkészítésében és benyújtásában.

 

Az ötletpályázat benyújtási határideje 2015. január 12. (hétfő), 18.00 óra.

 

Az ötletpályázatnak a megjelölt határidőre be kell érkeznie. Be lehet nyújtani személyesen a Városháza 23-as irodájában, vagy postán a következő címre: Kisújszállás Város Önkormányzata, Kisújszállás, Szabadság tér 1.

 

Kecze István polgármester

A Vigadó tetőtér berendezési rajza:

A Vigadó büfé városközpontos pályázatból beszerezhető bútorai és konyhai eszközei:

A Vigadó büfé pultterve: 304-1 304-2.pdf

« vissza