Tájékoztató desztilláló berendezésekről
2015. január 12.

A Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Adóügyi Csoportja
tájékoztatja az érintetteket, hogy

 a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény értelmében (letölthető kivonat)

2015. január 1-jétől a magánfőző desztilláló berendezéseket (pálinkafőző berendezéseket) a tulajdonszerzés időpontját követő 15 napon belül be kell jelenteni az önkormányzati adóhatósághoz az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.

 

A hatályba lépés előtt beszerzett berendezésekről a bejelentést 2015. január 15-ig kell megtenni. Az önkormányzati adóhatóság a bejelentésről értesíti a vámhatóságot és a bejelentéssel esetlegesen érintett másik önkormányzati adóhatóságot.

A
bejelentéshez szükséges nyomtatvány beszerezhető a Polgármesteri Hivatal földszint 2. irodájában (Kisújszállás, Szabadság tér 1.) vagy letölthető a www.kisujszallas.hu internetes honlapról.

Magánfőzésnek maximum 50 liter párlatnak a magánfőző tulajdonában álló, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztilláló berendezéssel történő előállítása minősül.

Az előállított magánfőzött párlat adója évi 1.000 forint, amelyet a magánfőző fizet meg az adóévet követő évben – jelen esetben 2016. január 15-ig. Ezen időpontig kell majd a bevallási kötelezettségnek is eleget tenni.

 

« vissza