Megújulnak a város zugai
2010. május 12.

Már korábban döntött a képviselő-testület, hogy megoldja a város zugainak csapadékvíz-elvezetési és útburkolási problémáját. A legutóbbi ülésen arról is döntöttek, hogy mely zugokban mikor végzik el a munkákat. Mindenhol elsőként a csapadékvíz-elvezetést oldják meg, majd - ahol szükséges - az útburkolatot is kijavítják, fejlesztik.

    2010-ben 23 zug újul meg. Idén a Vásár, a József Attila, a Béla király, a Táncsics, a Vas, a Kurucz, a Megyeri, a Malom, az Erdő, a Muskátli és a Kossuth utca zugaiban, illetve a Kígyó u. 7., a Lakatos u. 6. és 9., a Marjalaki u. 26. , a Sugár u. 60., Széchenyi u. 87. szám alatti, valamint a  Szabadság u. 3/b-5. számok között található zugokban végzik el a munkákat. A csapadékvíz elvezetésének megoldása mintegy 18 millió forint, az útburkolat felújítása pedig 8,8 millió forintba kerül.
    2011-ben 11 millió forintot tervez az önkormányzat a zugokban a csapadékvíz elvezetésének megoldására, 4,4 millió forintot pedig az utak rendbetételére. Jövőre elkészül a a zug a Báthory, a Nyár, a Sugár, a Petőfi és a Lehel utcában, valamint a Kórház u. 13. és 16., valamint a Deák Ferenc u. 29. szám alatti zugban.
    A program harmadik ütemében 2012-ben megújul a zug a Dózsa György, a Nefelejcs, a Széchenyi, a Híd, a Nagy Imre, a Csokonai és a Hajnal úton, valamint a Kígyó u. 65., a Deák Ferenc u. 38. és 49, a Kórház u. 10, a Marjalaki u. 9. és a Lakatos u. 3. szám alatt, valamint a Szabadság u. 1/a-3/a számok között. A harmadik ütem csapadékvíz-elvezetése 14,1 millió, útfelújítása pedig 4,1 millió forintba kerül. A harmadik ütem végére a város 57 zugutcájának csapadékvíz-elvezetése és útburkolat-javítása valósul majd meg.

 

« vissza