Pályázati tájékoztató
2008. július 30.

A Kisbíró előző számában hírt adtunk arról, hogy a jövőben állandó rovatban kívánjuk tájékoztatnia Tisztelt Lakosságot az önkormányzat által benyújtott pályázatokról és azok aktuális állásáról.

Kibíró 2008/5. száma (május 10.)

A képviselő-testület 2008. május 13-án tartott soron kívüli testületi ülésén tíz pályázat benyújtásáról döntött az alábbi témákban:

- a Szabadság téri lakótelep játszóterének rekonstrukciójára,
- az Ifjúság út játszóterének rekonstrukciójára,
- az Iskola utca játszóterének rekonstrukciójára,
- az önkormányzati feladatellátás színvonalának javítását eredményező informatikai fejlesztésre,
- a városban tervezett tájékoztató-információs táblák elhelyezésére,
- a Szabadság téri lakótelepen, illetve a Kálvin parkban térfigyelő rendszer kialakítására,
- a Polgárőrség számára gépjárműbeszerzésre,
- a város egyes pontjain tervezett járdafelújításokra,
- a Városháza melletti parkban lévő szökőkút rekonstrukciójára,
- a Béke és Sásastó utcák útburkolatának felújítására.

A fenti pályázatokat az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez kellett benyújtani, a támogatás odaítéléséről a Regionális Fejlesztési Tanács dönt várhatóan 2008. július végéig

A Pitypang Óvoda és a Központi Orvosi Rendelő (Bárány-szanatórium) komplex akadálymentesítésére vonatkozó nyertes pályázat támogatási szerződésének megkötése folyamatban van, a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás 2008. június 2-án megindult. A munkák várhatóan júliusban kezdődnek meg.

A strandfürdő fejlesztésére irányuló pályázatunkat (szálláshelyek kialakítása) befogadták, a Közreműködő Szervezet 2008 júniusában helyszíni ellenőrzés keretében vizsgálja meg a beruházással érintett területet.

A sokat emlegetett belvizes pályázat ügyében az önkormányzat értesítést kapott, hogy a pályázatot befogadták, és tartalmi értékelésre bocsátják. Az önkormányzat a sokszoros túljelentkezés ellenére is bízik a pályázat sikerében.

Tatár Zoltán alpolgármester

« vissza