Ebösszeírás - Felhívás ebtartók részére
2015. június 29.

Tájékoztatjuk a lakosokat, hogy az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján idén ismét ebösszeírást végez az önkormányzat.

Az ebösszeírás tervezett ideje: 2015. július 1.- 2015. szeptember 30.

 

 

Az ebösszeírás helyszíni ellenőrzéssel történik és a jegyző által kiadott megbízólevéllel rendelkező személyek végzik ezt a feladatot a városban.

Az adatszolgáltatás mindenki számára kötelező, aki nem tart ebet, annak is nyilatkoznia kell erről a tényről.

Kérjük, hogy a kutyák oltási könyvét készítsék elő, hogy az ellenőrzés alkalmával rendelkezésre álljon.

Aki adatszolgáltatási kötelezettségének nem tesz eleget, illetve akinek kutyája nem részesült az elmúlt egy évben veszettség elleni védőoltásban, nincsen transzponderrel (chip) ellátva, állatvédelmi bírságra számíthat.

A szükséges adatok az erre rendszeresített nyomtatványon is megadhatók, amit a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal portáján lehet igényelni és leadni, továbbá az adatlapok letölthetők a város honlapjáról is.

Ha ezt a formáját választják az adatszolgáltatásnak, akkor kérjük, hogy a kitöltés során az adatlapon ne hagyjanak üresen részeket, és ne maradjon el az aláírás. Ha valamely adat nem vonatkozik a kitöltőre, azt a sort ki kell húzni.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonosok - az összeírást követően - kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat is bejelenteni a hivatalban!

Kérünk minden lakost, segítsék elő a törvény által előírt ebösszeírási feladatok elvégzését.

                                                                                                 Dr. Varga Zsolt jegyző

 

A nyilatkozat innen letölthető

Nyilatkozat ebösszeíráshoz

« vissza