A magyar kultúra napján Kisújszálláson
2016. január 25.

Városunk önkormányzata a város pedagógiai, kulturális és művészeti életében több évtizeden át kimagasló munkát végző személyeknek vagy közösségeknek Arany János Pedagógiai, Kulturális és Művészeti Díjat adományoz.

Ebben az évben Kisújszállás város néptánckultúrájának gazdagításáért hosszú időn át kiemelkedő színvonalon, nagy szakmai tudással, kiváló eredményekkel és példaadó lelkiismeretességgel végzett értékteremtő munkájának elismeréseként Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Arany János Pedagógiai, Kulturális és Művészeti Díjat adományoz Kecskésné Herczegh Kata néptáncpedagógus, koreográfus, együttesvezető részére.

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen került sor a díj átadására, melyet Kecze István polgármester adott át. Dr. Kovács Tibor alpolgármester méltatta a kitüntetésben részesülő pedagógus tevékenységét.

Az ünnepi program színházi előadással folytatódott. A Nemzeti Színházban január 9-én volt a bemutatója a Betyárjáték című - az alkotók sajátos műfaji meghatározása szerint - „koncertfilmtáncszínháznak". Ebben a különleges darabban Ferenczy György és a Rackajam zenekart műsorát táncosok kísérték Kovács Norbert „Cimbi". koreográfiája szerint. Az előadást rendezte: Szomjas György Kossuth-díjas rendező. 

 

Galéria megtekintése

« vissza