Permetezik a platán és gesztenyefákat!
2016. június 13.

Önkormányzatunk ezúton értesíti a lakosságot, hogy a platánfák és a gesztenyefák különböző betegségei ellen a permetezéssel történő védekezésre

június 13. és június 27. között,

az időjárás függvényében az esti órákban kerül sor.

Ezen növényvédelmi munkákat a Kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. fogja elvégezni.

Mivel a munkát végző Kft. nagyteljesítményű gépet használ, kérjük, hogy a lakás ablakát, ajtaját csukják be, a száradó ruhákat szedjék be, és ne tartózkodjanak a permetezőgép közelében. A frissen permetezett területen lehetőleg ne tartózkodjanak huzamosan a permetezést követő reggelig.
A permetezőszer az emberi szervezetre nem veszélyes, de a biztonság érdekében a fenti óvintézkedéseket szíveskedjenek megtenni és betartani. A felhasználásra kerülő vegyszerek Topas 100 EC, Decis Mega, Silwet és Csöppmix, amelyek élelmezés egészségügyi várakozási ideje a jelenleg érő gyümölcsök és zöldségek esetében 7 nap, ribiszke és köszméte esetében 21 nap, munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap.

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban bárminemű kérdésük adódna, információt 76/507-454 telefonszámon kérhetnek.
A növényvédelmi munka végzését a Polgármesteri Hivatal részéről Ducza Endre és Székely Attila közterület felügyelők fogják segíteni.

Kisújszállási Polgármesteri Hivatal

                                                                      Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztálya

« vissza