XXV. Nagykun Diák Sportviadal
2017. április 21.

Tíz év után ismét Kisújszállás ad otthont a Nagykunság középiskolái között zajló nemes versengésnek, a Nagykun Diák Sportviadalnak. A huszonötödik alkalommal megrendezésre kerülő sportviadalon öt település nyolc középiskolájának mintegy ötszáz tanulója vesz részt.

Április 20-án, csütörtökön reggel a Református templomban nyitotta meg a versenyt Kecze István, Kisújszállás polgármestere és Tóth József, a rendező Móricz Zsigmond Református Kollégium főigazgatója. Ezután eskütételre került sor, majd kezdetét vette a viadal. A háromnapos rendezvényen a fiú és leány tanulók hat sportágban (szertorna, atlétika, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda) mérik össze tudásukat a város általános és középiskoláinak sportudvarain és tornatermeiben, illetve a Porcsalmi Lajos Sporttelepen. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére április 22-én, szombaton 12 órakor kerül sor a Móricz Zsigmond Református Kollégium sportudvarán.

A mérkőzésekre a tanulókon és hozzátartozóikon kívül minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a rendezvény szervezői. A mérkőzések időpontjáról és eredményeiről tájékozódni lehet a www.facebook.com/nagykunkisuj oldalon.

A viadal megrendezését Kisújszállás Város Önkormányzata és a helyi középiskolák támogatják. A rendezvény fővédnöke: dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, védnöke Kecze István, Kisújszállás polgármestere - mindketten volt móriczos diákok.

 

Szabó Tamás igazgatóhelyettes

 

Galéria megtekintése

 

« vissza