A Magyar Honvédség felhívása
2017. július 28.

Vállald a kihívásokat, állj közénk és válaszd a Bátrak Útját!

A Magyar Honvédség új önkéntes tartalékos formát alakít ki hamarosan, amely területvédelmi elven szervezett szinten, járásonként rendelkezik felszerelt egységekkel.

Ha eddig vonzott a katonaság, de vonakodtál a lakóhelyedtől rövidebb-hosszabb időre elszakadni, hogy kiképzésen/felkészítésen vegyél részt, akkor ez a szolgálati forma pont neked szól.Önkéntes területvédelmi tartalékos katonaként a saját járásodban erősítheted Magyarország védelmét.

Civil foglalkozásod megtartása mellett támogathatod a honvédelem ügyét!

Az ország valamennyi járásában járásonként megalakítandó, területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre egy kiképzett, felkészített, alkalmazható erő.

Jelentkezési feltételek
Jelentkezhet minden nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig.Katonai szolgálatra szerződést kötni csak alkalmas minősítésű egészségi, pszichikai vizsgálatot követően lehet.

Járandóságok
Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona a szerződéskötést követően szerződéskötési díjra, továbbá a teljesített szolgálati évenként, utólag rendelkezésre állási díjra jogosult.

Jelentkezés a szolgálatra
Az önkéntes tartalékos szolgálatra személyesen a polgármesteri hivatalokban a kijelölt ügyintézőknél, a járási hivatalokban vagy a megyeszékhelyen lévő toborzó irodában lehet regisztrációs lap kitöltésével.

A regisztrációs lap és további információ elérhető a kormányablakokban, a polgármesteri hivatalban, a megyei toborzó iroda ügyfélszolgálatán, www.irányasereg.hu weblapon, valamint letölthető az alábbi linkre kattintva: Regisztrációs lap

 

« vissza