Ekkor jönnek a kéményseprők
2018. január 4.

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve közleményt adtott ki az idei sormunka ütemezésről.

2018. január 1-jétől a kéményseprőipari szolgáltatás csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A tervezett sormunka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást az ingatlantulajdonosok.


Kisújszálláson a tervezett sormunka ideje:
2018. február 1 - július 31.

 

Az egylakásos ingatlanok tulajdonosai - családiház-tulajdonosok - részére a sormunka nem kötelező, de ajánlott. A kéménytulajdonosok vagy kéményhasználók kezdeményezésére a közszolgáltató egy közösen egyeztetett időpontban, a törvényben előírt gyakorisággal, ingyenesen végzi el a felülvizsgálatot.

Az ingyenes sormunka iránti igényét időpontfoglalással jelentheti be:

 

A gazdálkodó szervezetek tulajdonában vagy használatában lévő egylakásos ingatlanoknál a kéményellenőrzés a tüzelő-fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy kétévente kötelező. A kéményseprőipari tevékenységet megrendelésre a területi kéményseprőipari szolgáltató végzi, költségtérítés ellenében. A szolgáltatók listája elérhető a www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=tuzvedelem_kemenysepro_lista oldalon.

 

 FIGYELEM! A kéményseprők az ellenőrzés során nem kezelhetnek pénzt.
Az elvégzett munka alapján, a törvényben előírt díjszabás szerint számlát állítanak ki, amelyet az ügyfelek 30 napon belül, átutalással kötelesek kiegyenlíteni.

« vissza