Permetezik a platán és gesztenyefákat!
2018. május 7.

Értesítjük, hogy Kisújszállás Város Önkormányzata a platánfák és vadgesztenyefák különböző betegségei ellen a permetezéssel történő védekezést megrendelte. Ezen növényvédelmi munkákat a Kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. fogja elvégezni.

A permetezésre
2018. május 13-tól - május 30-ig,
az időjárás függvényében az esti órákban kerül sor.

A permetezőszer az emberi szervezetre nem veszélyes, de a biztonság érdekében a következő óvintézkedéseket szíveskedjenek megtenni és betartani.

Mivel a munkát végző Kft. nagyteljesítményű gépet használ, kérjük, hogy a lakás ablakát, ajtaját csukják be, a száradó ruhákat szedjék be, és ne tartózkodjanak a permetezőgép közelében. A frissen permetezett területen lehetőleg ne tartózkodjanak huzamosan a permetezést követő reggelig.

A felhasználásra kerülő vegyszerek Dimilin 25 WP, Topas 100 EC, Vektafid A, Mospilan 20 SG, Decis Mega és Csöppmix, amelyek élelmezés egészségügyi várakozási ideje 21 nap, munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap.

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban bárminemű kérdésük adódna, információt 76/507-454 telefonszámon kérhetnek.

A növényvédelmi munka végzését a Polgármesteri Hivatal részéről Ducza Endre és Székely Attila közterület felügyelők fogják segíteni.

 

« vissza