A Helyi Operatív Bizottság közleménye
2020. március 15.

2020. március 15-én 10 órakor az új koronavírussal kapcsolatban felmerült aktuális kérdések megbeszélésére került sok a kisújszállási Városháza Gaál Kálmán termében. A széles körű egyeztetésen részt vettek városunk vezetői: a Képviselő-testület alpolgármesterei, bizottsági elnökei, városunk jegyzője és aljegyzője, a Polgármesteri Hivatal osztályvezetői, az önkormányzat kft.-inek ügyvezetői, intézményvezetők, az iskola- és óvodafenntartók képviselői, a Városi Bölcsőde vezetője, a helyi Rendőrőrs és a helyi Tűzoltóság parancsnokai, a helyi Polgárőrség vezetője.

A helyi rendőrség, a polgárőrség és a tűzoltóság tájékoztatták a jelenlévőket, központilag meghatározott feladataik ellátása során szorosan együttműködnek az önkormányzattal és intézményeivel.

 Az intézkedések visszavonásig érvényesek.

 A  intézkedéseket külön bejegyzésekben fogjuk közzé tenni, melyek az Önök és hozzátartozóik, valamint intézményeink dolgozóinak biztonsága érdekében kerülnek bevezetésre, melyekhez szíves megértésüket és együttműködésüket kérjük. Kérjük, figyeljék híradásainkat, a legaktuáliabb kérdésekről igyekszünk Önöket tájékoztatni.  Sajnos, városunkban is szárnyra keltek rémhírek, szeretnénk ezeket is eloszlatni ezen a helyen. Polgármester úr kérte, hogy az idősekre, mint különösen veszélyeztetett korosztályra minden szerv fokozott figyelmet fordítson.

 

Oktatási és nevelési intézményekkel kapcsolatos döntések

Az iskolafenntartók és az intézményvezetők tájékoztatást adtak arról, hogyan oldják meg a digitális munkarend szerinti oktatást. Kitértek az étkeztetés igény szerinti megoldására is. A kollégiumi ellátás szünetel. A Kádas György EGYMI Iskola esetében nem javasolják, hogy vidéki gyermekeket fogadjanak.  További információkat az intézmények honlapjain találnak:

https://moricz.arrabonus.hu/

http://kossuth-lajos.baptistaoktatas.hu/

 

Az óvodai és bölcsődei ellátást ügyeleti rendszerben, kislétszámú csoportokban biztosítják indokolt esetekben. Kérjük, amennyiben meg tudják oldani az otthoni felügyeletet, tartsák otthon gyermeküket. A gyermekétkeztetés továbbra is biztosított,  elviteles formában.


Idősek védelmében

Az idősek védelmében a következő intézkedések születtek. A Szociális Alapszolgáltatási Központ részéről hangsúlyozták a látogatási tilalmat, elmondták, hogy mindenhol biztosították a szükséges fertőtlenítő szereket, új lakót nem vesznek fel, az étkezést kis csoportokban biztosítják. Az idősek nappali ellátójában keddtől a helyben étkezés szünetel, az ételt kiszállítják.

Kérjük, ha tudomásuk van olyan idős személyekről, akiknek az ellátása akadályokba ütközik, erről értesítsék az önkormányzatot.


A Vigadó működéséről

A Művelődési Központ és Könyvtár, illetve a Vigadó számos programját lemondta, a működés szünetel, sem a bowlingpálya, sem a mozi nem üzemel. A könyvtár bezár, a kölcsönzési időtartam automatikusan meghosszabbodik. Az intézmény munkatársai ez idő alatt háttérmunkát végeznek. A Vigadó Cukrászdájában elvitelre vásárolhatnak. További információkat az alábbi elérhetőségeken találnak:

https://vigadokisuj.hu/

https://www.facebook.com/vigadokisuj

 

A Kumánia működéséről

A Kumániával kapcsolatban az cégvezető tájékoztatása szerint a népegészségügyi hatóságtól és a fürdők nyitvatartására vonatkozóan semmilyen korlátozás nincs.  A fertőtlenítő szintet megemelték. A Turisztikai Ügynökség munkacsoportja várhatóan szerdán konkrét döntéseket hoz, ezt követően születhet fenntartói döntés a további működést illetően. További információkat az alábbi elérhetőségeken találnak:

http://www.kumania.hu/index.php

https://www.facebook.com/KumaniaGyogyfurdo


A VGN Kft. működéséről

Az ügyfelekkel telefonon és elektronikus úton tartanak kapcsolatot. A munkavégzés normál menetrend szerint működik. A játszóterek üzemeltetése folyamatos, közterületi fertőtlenítést fognak végezni a megelőzés érdekében. A köztéri WC a továbbiakban is működik. A folyamatos fertőtlenítésről az eddigieknek megfelelően gondoskodnak. A temetkezési szolgáltatások szigorú előírásait betartják, külön intézkedés erre vonatkozóan jelenleg nem szükséges. A piac továbbra is működik, a szükséges megelőző intézkedéseket bevezetik. A Kft. a feladatait zavartalanul ellátja.

 

A Kisújszállási Polgármesteri Hivatal ügyintézéséről

Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás személyesen csak sürgős, halaszthatatlan ügyben történik. Kérjük, hogy ügyeiket elektronikusan, vagy telefonon intézzék a már ismert elérhetőségeken. Amennyiben személyesen keresik föl a Hivatalt, kérjük, a portaszolgálat munkatársánál jelentkezzenek be, és ő értesíti az illetékes ügyintézőt. A polgármester és az alpolgármesterek személyes fogadóórája következő intézkedésig szünetel, addig is telefonon és elektronikus úton is elérhetők. Az esküvők, névadók és egyéb csoportos rendezvények hivatali helyiségben történő lebonyolítása csak az Operatív Törzs által javasolt létszámkorlát figyelembevételével történhet (az elkövetkezendő időszakban érintettekkel személyesen egyeztetünk a lebonyolítással kapcsolatban).

 

« vissza