Közlemények
2020. március 18.

A Kisújszállási Helyi Operatív Bizottság
a 2020. március 17-i ülésén a következő döntéseket hozta:

 

Játszóterek

A koronavírus terjedését megelőző intézkedésekkel összhangban, a Kisújszállási Helyi Operatív Bizottság döntése alapján a játszóterek nyitvatartása átmenetileg szünetel. Erre a játszóterek bejáratainál tájékoztató táblákkal is felhívjuk a gyermekek és a szülők figyelmét. Kérjük a felhívás betartását, ennek hiányában a felelősség a meggondolatlan használókat terheli.

 

Nyilvános WC

A koronavírus terjedésének megelőzése céljából a nyilvános WC-ket bezárjuk.

 

Piac

A piac ügyében a bizottság javasolja, hogy az árusítók tegyék meg arra vonatkozó nyilatkozataikat, hogy az élelmiszer-árusítás hatályos szabályait betartják és betartatják. Ennek során a bizottság utasítja a piacfelügyelőt és a közterület-felügyelőket a közreműködésre. A Helyi Operatív Bizottság utasítja a VGN Kft. vezetőjét  arra, hogy plakátokon és a Piaci Hírmondón keresztül tájékoztassa a lakosságot. Ezúton is kérjük a piac látogatóit, hogy váráslásaikat a lehető legrövidebb időtartamra korlátozzák. A piacon ne csoportosuljanak, és tartsák egymástól a két méter távolságot.

 

Temetés

A bizottság javasolja a hozzátartozóknak, hogy lehetőség szerint helyezzék előtérbe a hamvasztásos temetést, és a kegyeleti szertartásnak az időpontját halasszák a veszélyhelyzet elmúltát követő időpontra. Amennyiben mégis a hagyományos szertartást választják, azt a legszűkebb családi körben tegyék meg. A részletekről a temetkezési vállalatnál tájékozódhatnak.

 

Segítségnyújtás az időseknek

A bizottság döntött arról, hogy a 70. életévüket betöltött személyek esetében készüljön adatbázis annak érdekében, hogy felmérjük a veszélyhelyzet alatt ellátásuk biztosított-e, és igénylik-e az önkormányzat segítségét.

« vissza