Jobb, ha nem hagyjuk kinn a ruhákat!
2020. április 29.

Permetezik a gesztenyefákat


Ahhoz, hogy városunk gesztenyefái továbbra is szépek és egészségesek maradjanak, időnként szükség van a permetezésükre. Leginkább a tavaszi időszakban kell védekezni az aknázómoly és más gombás levélbetegségek ellen.  Az önkormányzat minden évben odafigyel ezekre a munkálatokra - így idén is megrendeltük a kártevők ellen védelmet nyújtó permetezéseket. Május 4. és 22. között kerül sor e növényvédelmi munkák elvégzésére, az időjárás függvényében, az esti órákban.

A munkálatokat a Kecskeméti Növényvédelmi és Kártevőirtó Kft. végzi. Kérik a lakosokat, hogy mivel nagy teljesítényű gépet használnak, a lakások ablakait, ajtajait csukják be, a száradó ruhákat szedjék be, és huzamosabb ideig ne tartózkodjanak permetezőgép közelében.  

A permetezőszer ugyan az emberi szervezetre nem veszélyes, de a biztonságunk érdekében az óvintézkedéseket meg kell tennünk. A kft. szakemberei a következő permetezőszereket használják: Runner 2F, Topas EC, Vektadid A, Coragen 20 SC, Mospilan 20 SG, amelyek élelmezésegészségügyi várakozási ideje 14 nap, a munkaegészségügyi várakozásé pedig 0 nap.

E szerek a méhekre nem veszélyesek, ahogyan a szakma fogalmaz: a méhekre „nem jelöléskötelesek". Amennyiben meglesz a permetezés pontos időpontja, a lakosságnak jelezni fogjuk a Kisújszállás Önkormányzat applikáción, a facebookon és a városi honlapon. Amennyiben további információkat szeretnének, ajánljuk figyelmükbe a következő telefonszámot: 76/507-454. A növényvédelmi munka végzését a Polgármesteri Hivatalban Doba József segíti.

 

« vissza