A Helyi Operatív Bizottság 2020. május 21-i döntéseiből
2020. május 22.

A Kumániáról:

A Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője a járványügyi helyzet enyhülése következtében elkészítette a Kumánia Strand- és Gyógyfürdő újranyitási tervét.

Az átdolgozott terv alapján a bizottság engedélyezi, hogy a fürdő közfürdőként kinyisson május 29-től. A vendégeket 10:00–18:00 óráig tartó nyitvatartással és kedvezményes jegyárakkal várja.

A fürdő egyelőre csak a kültéri medencéit nyitja meg, a beltéri medencék megnyitásának időpontjához a bizottság továbbra is figyelemmel kíséri a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatóit és javaslatait.

A bizottság a járványügyi veszélyhelyzet okozta zárvatartás miatt a korábban megváltott fürdőbérletek határidejét 70 nappal meghosszabbítja.

 

 

A bölcsődéről:

A Városi Bölcsőde újranyitását engedélyezték, így az május 25-től a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben fogadja a gyermekeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi ajánlásai betartása mellett.

 

 

Az óvodákról:

A Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája, valamint a Móricz Zsigmond Református Kollégium Kisharang Óvoda intézmények újranyitását engedélyezték, így azok május 25-től a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben fogadják a gyermekeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi ajánlásai betartása mellett.

 

 

Az iskolákról:

A kisújszállási iskolák a vonatkozó kormányrendelet alapján újranyithatnak, az intézmények tájékoztatóban számolnak be az újranyitási terveikről a Helyi Operatív Bizottságnak.

« vissza