Augusztus 20. – Államalapítónkat ünnepeltük Kisújszálláson
2009. augusztus 31.

Augusztus 20-án államalapítónkra, Szent Istvánra emlékezünk szerte az országban. Kisújszálláson azonban más, jeles esemény is kötődik ehhez a naphoz. Ekkor emlékezünk meg a kunok bejöveteléről és városunk újratelepüléséről is.

Városunkban idén is számos programmal emlékeztünk e jeles eseményekre.

Az ünnepi megemlékezés a Református Templomban kezdődött, ahol Sipos Árpád református lelkész és Galsi János római katolikus pap közös, ökumenikus istentiszteletet tartott. Majd a program koszorúzással folytatódott. Szent István király szobra előtt a város vezetői, az intézmények, a pártok és a helyi civil szervezetek képviselői, valamint partnertelepüléseinkről érkezett vendégeink helyeztek el virágokat. 11 órától a Városháza Dísztermében folytatódott az ünnepség. Kecze István ünnepi beszéde után átadta a Pro Urbe, Pro Communitate Urbis, a Nagykunságért és a Kisújszállás Sportjáért díjakat, valamint a Kisújszállás Város Tiszteletbeli Polgára Címeket. A kitüntetetteket dr. Kittlinger Ilona méltatta. A díjazottak nevében köszöntőt mondott Somogyi Zoltán és dr. Karikó Katalin. A partnertelepülésekről érkezett vendégeink elmondták településük üzenetét, majd az ünnepség végén a lengyel, illetve a helyi és a lengyel néptánccsoport fellépését láttuk.

Augusztus 20-a azoknak is számos programot kínált, akik könnyedebb szórakozásra vártak. Az Erzsébet ligetben népzenei együttesek koncertjei, humoros előadások és neves előadók is várták a látogatókat. Az ABBA dalait eredeti formában (csak új énekesekkel) hallhatta a közönség, míg az elmúlt évtizedek slágereit kifigurázva, az Irigy Hónaljmirigy tolmácsolásában hallhattuk. Az estét az elengedhetetlen tűzijáték zárta.

Díjazottak

[-gal1880-]

« vissza