Megújulnak útjaink
2009. szeptember 29.

Az ivóvíz- és a szennyvízberuházás miatt az utóbbi években, hónapokban már hozzászokhattunk, hogy fel vannak túrva Kisújszállás utcái. Ez most sincs másként, folyik az ivóvízminőség-javító program. Most viszont más céllal zajlanak a munkák: épp az utakat hozzák rendbe.

A beruházás három szakaszban valósul meg. Elsőként a rossz állapotban lévő utakat hozzuk rendbe. Ez 37 út , valamint számos közterület kátyúzását és a földutak rendbetételét jelenti. Több mint 11 ezer m2-en pedig olyan rossz állapotban van az út, hogy új aszfaltréteget kell rá húzni. Ezek a munkák már elkezdődtek.

A második szakasz járdák felújításából áll. 116 szakaszon aszfalttal,  103 szakaszon pedig betonnal burkoljuk a gyalogutakat. Így összesen 3300 m2 járda újul meg.

A harmadik szakasz októberben indul. Ekkor 10, eddig törmelékes, zúzottköves vagy földút kap aszfalt borítást. Ez mintegy 15 ezer m2 új utat jelent. A beruházás három szakasza alatt ideiglenes útlezárásokra, útszűkületekre kell számítanunk. A kellemetlenségekért elnézésüket és türelmüket kérjük.

 

 

« vissza