Hírek röviden…
2009. december 1.

... új őrsparancsnok Kisújszálláson, tiltások és korlátozások a dohányzóknak, kevés utca neve változik meg, ismét lesz mammográfia Kisújszálláson, talált tárgyak, hagyományt őriznek súlyemelőink, ifjúsági szállással bővül a strand, fotópályázat.

Új őrsparancsnok Kisújszálláson

A november 26-ai önkormányzati ülésen bemutatkozott dr. Butyka László rendőrőrnagy, városunk új örsparancsnoka. Kinevezését képviselő-testületünk támogatta. Ehhez kapcsolódó önkormányzati döntés az, amelyet a költségvetési koncepció tárgyalásakor meghoztak: megvizsgálják előállító helyiség kialakítását a rendőrség számára. Tájékoztatásként elmondjuk, hogy a rendőrség munkaidőben az 500-260 vagy a 321-111-es számon, munkaidőn túl pedig a 107 vagy a 112-es telefonszámon érhető el. A következő rendőrségi mobilszám éjjel nappal hívható: 06-20-980-6821.

Tiltások és korlátozások a dohányzóknak

Január elsejétől városunkban több helyen tilos lesz a dohányzás: a játszótereken és 5 méteres körzetükben, a piacon, az élelmiszert árusító üzletek, az egészségügyi- és oktatási intézmények valamint a városháza bejáratától számított 30 méteren belül. Az egészségügyi intézmények körébe tartoznak az orvosi rendelők, a házi gondozó szolgálat, az idősek klubja, a családsegítő szolgálat és a gyógyszertárak is. Ugyanez a tilalom vonatkozik az iskolák mellett a bölcsődére, a művelődési házra és a városi könyvtárra is. Nem lehet rágyújtani a buszmegállókban és azok ötméteres körzetén belül sem. A tiltásokat megszegők április elsejétől maximum 30.000 Ft-os pénzbírsággal sújthatók.

Kevés utca neve változik meg

Az önkormányzat szeptemberben több utca elnevezésének megváltoztatását kezdeményezte. Döntéséhez a lakosság véleményét kérte. Ezt figyelembe véve a javasolt utcanév-változtatásokra csak részben kerül sor, a következő esetekben: január elsejétől a Csatorna utca Koronakerti szakasza Korona utca lesz, az Erdélyi Ferenc utca neve pedig Erdélyi Sándor névre változik. A névadó 1848-tól több évtizeden át református lelkész volt városunkban. A bánomkerti külterület mostantól hivatalos néven is Bánomkert lesz. Képviselőink az egységes írásmód érdekében pontosították az Apaffi, Illéssy és Györffy utcák neveit. 

Ismét lesz mammográfia Kisújszálláson

December 7-15. között ismét lesz lakossági emlőszűrés városunkban. A Tűzoltóság udvarán egy mobil szűrőbusz várja az érintett, 45-64 év közötti nőket. A szűrés ingyenes. Az érintetteket levélben értesítik a szűrés lehetőségéről. A vizsgálaton azok vehetnek részt, akik egy éven belül nem voltak hasonló szűrésen, a 40. életévüket betöltötték, panaszmentesek, és érvényes beutalóval rendelkeznek. A szűrés időpontjairól a Kisbíró novemberi számában és a hirdető táblákon található tájékoztatás.

 Talált tárgyak

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket arra, hogy a talált tárgyakat a Polgármesteri Hivatal 3-as szobájában leadhatják, ezeket tulajdonosaik szintén itt vehetik át, vagy érdeklődhetnek telefonon az 520-238-as  telefonszámon. Két hete például a Koszorú utcán, ezen a héten pedig a Kossuth Lajos Általános Iskola 4-es számú főutat keresztező gyalogos átkelőjénél találtak egy-egy kulcscsomót. Reméljük tulajdonosaik mihamarabb jelentkeznek.

Hagyományt őriznek súlyemelőink

A Kisújszállási Súlyemelő és Szabadidő SE december 20-án, immáron második alkalommal rendez hagyományőrző disznótort. A rendezvény reggel hat órakor kezdődik, helyszíne a Nagykun Klub udvara. Díszvendég lesz Rácz Lajos mesterszakács és Kecze István, városunk polgármestere. Minden érdeklődőt tisztelettel vár a Kisújszállási Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület nevében Szabolcsi Károly.

Újabb nyertes pályázat - ifjúsági szállással bővül a strand

Ismét sikeres volt városunk: most 53 millió forintot nyertünk ifjúsági szálláshelyek kialakítására. Már évek óta nagy problémát jelent településünkön, hogy nincs elég szálláshely az ideérkező turistáknak. Ezen szeretne változtatni az önkormányzat. A beruházás részeként az Erzsébet Gyógyvizű Strandfürdő északi részén, a csónakázótó partján egy fogadóépületet, öt víz fölé nyúló faházat és két 15 fős sátrat is építenek majd. Emellett vizesblokkot és parkolót is kialakítanak a területen. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal nemrég hozta meg döntését, így a munkálatok a közbeszerzést követően jövő tavasszal kezdődhetnek el.

Fotópályázat

Ahogyan minden évben, 2010 januárjában is fotókiállítással készül a magyar kultúra napjára a Kossuth Fotóklub. Ebből az alkalomból idén is fotópályázatot hirdettek. A kisújszállásiak, illetve az innen elszármazottak A/4-es méretű képekkel pályázhatnak. Egy jelentkező legfeljebb 10 fotóval vehet részt a versenyben. A képek leadási határideje: 2010. január 6. A fotókat a Művelődési és Ifjúsági Központba kell eljuttatni. A fotók hátulján az alkotó neve mellett fel kell tüntetni a kép címét, a pályázó lakcímét és e-mail címét is. Bővebb információ: 30/517-3399.

 

« vissza