Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
TérZene Kisújszálláson
Kategórai: Önkormányzati hírek, 2021. április 16.

Önkormányzatunk a Művelődési Központ és Könyvtár munkatársaival együttműködve pályázatot nyújtott be TérZene programok megvalósítására, melyben főszerepet kapnak a Kisújszállásról elszármazott művészek és zenei formációik, illetve a helyi művészeti csoportokkal is újra találkozhat a lakosság.

Összesen 30 különböző koncertet tervezünk, mely felöleli a klasszikus zene, világzene és a népzene különböző műfajait. Nyertes pályázat esetén a koncertek 2021 júliusától egy éven át a Városháza park Zenepavilonjában, rossz idő esetén a Vigadó Kulturális Központ dísztermében kerülnek megrendezésre.


Változik a vasúti menetrend
Kategórai: Közérdekű hírek, 2021. április 15.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2021. április 6-26-ig, 2021. május 1-16-ig és 2021. június 18-án a Vecsés-Üllő állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100 sz. Budapest - Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Felhívják az utasok figyelmét, hogy 2021. április 13-14-ig a Tuzsér-Záhony állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Az egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek, valamint rész, illetve teljes útvonalon lemondásra kerülnek.

Néhány vonat kivételével a Nyíregyháza/Záhony felé/felől közlekedő InterCity és sebes vonatok Budapest-Nyugati-Cegléd között összevonva közlekednek, Monor állomáson is megállnak. A vonatok Cegléd állomáson kerülnek szét-, illetve összesorozásra.

[-file37229-]


Mától kezdődik az általános iskolai beiratkozás
Kategórai: Közérdekű hírek, 2021. április 15.

Fontos dátum a mai az általános iskolát választó szülőknek, ugyanis mától kezdődik a beiratkozás. A koronavírus-járvány miatt minimális személyi kontaktus mellett a szülők online és telefonon keresztül tudják jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

A Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézményébe április 15-16-án 08:00-17:00-ig tudnak jelentkezni, még a Nagykun Baptista Oktatási Központ Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégiumába április 15-én 08:00-18:00-ig, április 16-án pedig 08:00-17:00-ig várják a szülők jelzését.

A beiratkozásról mindkét iskola részletes tájékoztatást ad honlapján és facebook oldalán is.


Korábbi hírek: