Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
Kezdődik az olimpia
Kategórai: Közérdekű hírek, 2021. július 23.
Ma rendezik meg a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott nyári olimpia nyitóünnepségét a tokiói új Nemzeti Stadionban. A járványhelyzet miatt a japán fővárosban idén zárt kapuk mögött lesz a verseny, a sportrajongók a közvetítéseknek köszönhetően azonban nem maradnak le semmiről. Az esemény hivatalosan a ma, magyar idő szerint 13.00 órakor kezdődő megnyitóünnepséggel indul.

A versenyek augusztus 8-ig tartanak, a hét órás időeltolódás miatt pedig több döntőre is magyar idő szerint hajnalban kerül majd sor. A két hét alatt végig érdemes lesz követni az olimpiát, hiszen több sportolónk is komoly esélyese egy-egy olimpiai éremnek, bajnoki címnek. Szurkoljunk hát a magyar sikerekért!

Permetezik a gesztenyefákat
Kategórai: Önkormányzati hírek, 2021. július 19.

Értesítjük, hogy Kisújszállás Város Önkormányzata a gesztenyefák aknázómoly és gombás levélbetegség ellen a permetezéssel történő védekezést megrendelte. Ezen növényvédelmi munkákat a kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. fogja elvégezni.

 A permetezésre (az időjárás függvényében),
2021. július 12. és július 25. között,
az esti órákban kerül sor.

Mivel a munkát végző Kft. nagyteljesítményű gépet használ, kérjük, hogy a lakás ablakát, ajtaját csukják be, a száradó ruhákat szedjék be, és ne tartózkodjanak a permetezőgép közelében. A frissen permetezett területen lehetőleg ne tartózkodjanak huzamosan a permetezést követő reggelig.

A permetezőszer az emberi szervezetre nem veszélyes, de a biztonság érdekében a fenti óvintézkedéseket szíveskedjenek megtenni és betartani. A felhasználásra kerülő vegyszerek Coragen 20 SC, Topas 100 EC, Vektafid A és Csöpp Mix amelyek élelmezés egészségügyi várakozási ideje 21 nap, munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap.

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban bárminemű kérdésük adódna, információt 76/507-454 telefonszámon kérhetnek. A növényvédelmi munka végzését a Polgármesteri Hivatal részéről is segíteni fogják.

 


Változik a vasúti menetrend
Kategórai: Közérdekű hírek, 2021. július 19.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2021. július 24-29-ig az Abony-Szolnok állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100 sz. Budapest-Nyugati-Szolnok-Nyíregyháza vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Felhívják a figyelmet, hogy - egyéb vágányzári munkálatok miatt - egyes kör-InterCity vonatok Nyíregyházáig járnak, így csak Budapest-Keleti-Nyíregyháza, illetve Nyíregyháza-Budapest-Nyugati viszonylatokban közlekednek.

A 12407, 12406 sz. CORONA InterCity vonatok kerülő útirányon megváltozott menetrend szerint közlekednek, valamint a 149 sz. HORTOBÁGY EuroCity vonat korábban közlekedik.

A módosított menetrendet az hirdetmény tartalmazza: [-file37344-]


Korábbi hírek: