Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
Megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatairól
Kategórai: Közérdekű hírek, 2017. február 16.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából megemlékezésre hívja Kisújszállás önkormányzata a város lakosait. A megemlékezésre 2017. február 24-én, pénteken délelőtt 11 órakor kerül sor a Református templom előtti téren, az 1956-os emlékművél.Az áldozatokért imát mond: Keszegh-Seres Patrícia beosztott lelkész. Emlékező beszédet Gulyás Sándor történelemtanár mond, közreműködik Ari Katalin tanárnő és Nagy István tárogatós. A megemlékezés virágok, koszorúk elhelyezésével ér véget.

[-gal103559-]


Kisújszállási a Prima-jelöltek között
Kategórai: Kultúra, 2017. február 2.

A Prima Primissima Díjat a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította Demján Sándor vállalkozó, 2003-ban. Azóta a különböző kategóriákban országos díjakat adnak át az adott terület legjobbjának megválasztott személyeknek, de bevezették a Prima Primissima területi díjak rendszerét is. Ezek célja a magyar tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének segítése, a hazai értelmiség eredményeinek megőrzése, óvása. Az alapítványi formában felajánlott díjakat minden évben, az egyes területeken kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között osztják ki.  Örömünkre dr. Ducza Lajos személyében kisújszállási személy is szerepel a legjobb harminc között.

 


Megjelentek az önkormányztai pályázatok
Kategórai: Közérdekű hírek, 2017. február 2.

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ebben az évben is pályázatokat írt ki civil szervezetek támogatására.

Az előző évekhez hasonlóan, az érintettek segítséget kérhetnek rendezvények támogatására, székházaik működtetésére, kiadványok megjelentetésére, sportprogramok megvalósítására, nyári táborok szervezésére.

Ezen pályázati kiírások megtalálhatók a www.kisujszallas.hu oldalon a pályázati lehetőségek menüpontban, valamint kérhetik a Kisújszállási Polgármesteri Hivatal 27-es irodájában.

 


Korábbi hírek: