Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
Marad az egyablakos ügyintézési rendszer
Kategórai: Közérdekű hírek, 2021. március 5.

Tisztelt Ügyfeleink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány 2021. március 8-tól bevezetett intézkedései a Kisújszállási Polgármesteri Hivatalban eddig is működő egyablakos ügyintézési rendszerét nem érintik, az a továbbiakban is az alábbiak szerint működik:

Továbbra is kérjük Önöket, hogy ügyeiket elsődlegesen elektronikus úton (ügyfélkapu, e-papír, OHP önkormányzati portál) intézzék.

Személyes ügyintézés kizárólag halaszthatatlan, rendkívüli esetben lehetséges. Ilyen ügykörbe tartozó feladatok az anyakönyvi ügyek (házasságkötésre történő bejelentkezés, apai elismerő nyilatkozat felvétele, továbbá a haláleset anyakönyvezése).

Az ügyintézővel előzetesen telefonon egyeztessenek az ügyintézés módjáról és lehetséges időpontjáról.

A Kisújszállási Polgármesteri Hivatal elérhetőségei:
Központi telefonszám: 59/520-222
Központi e-mail cím: kisujph@kisujszallas.hu

Mindehhez tisztelettel kérem megértésüket és türelmüket.


Jó egészséget kívánva üdvözlettel és tisztelettel:
Dr. Pénzes Tímea jegyző


Felhívás
Kategórai: Önkormányzati hírek, 2021. március 3.

Ezúton értesítjük Kisújszállás lakosságát, a helyi érdekképviseleti szerveket, vállalkozókat, hogy Kisújszállás város Képviselő-testületének előzetes döntése alapján kidolgozásra került Kisújszállás város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési szabályzatának és Szabályozási tervének) „Téglagyár utca- Csorbai út sarkán lévő, 765/1 Hrsz-ú ingatlant érintő" 2021. évi 1. sz. módosítása.

Az elkészült partnerségi véleményezési tervdokumentáció a honlapról letölthető. Az ezzel kapcsolatos vélemények, javaslatok 2021. március 15-ig küldhetők el a kisujph@kisujszallas.hu e-mail címre.

 


Egy éve, hogy elhunyt Csukás István
Kategórai: Önkormányzati hírek, 2021. február 24.

 

Csukás István író, költő, számos felejthetetlen mesefigura megalkotója, a magyar meseirodalom egyik, ha nem a legjelesebb személyisége egy éve már, hogy elhunyt.

Kisújszállás mindent megtesz azért, hogy az a szellemiség, ami Csukás Istvánt kíséri, ezután is vele, velünk legyen. Ez pedig a bölcsesség, a derű, a szeretet, az elfogadás - mindaz, amiből az ő mesevilága építkezik. Egy sajátos világ ez, mely egyszerre valóság és mese. Tele van derűvel. Itt jóság és szeretet honol. Itt megenyhül a szomorúság, örömbe fordul a bánat. Ebben a világban jó élni.

Mennyi minden összeadódott ahhoz, hogy e 'valóságos mesevilág' megteremtődhessen! Kellett hozzá egy kisújszállási kovácsműhely, egy békéstarhosi zeneiskola, kellett Budapest, az ihletadó, baráti környezet. Kellettek olyan mesefigurák, akik képzeletben életre keltek: Süsü, a sárkánytól kezdve Pom Pomon, Picúron, Gombóc Artúron át Bagaméri fagylaltosig, és így tovább. De ma is gazdagodik, ma is épül Csukás István mesevilága. Kisújszálláson Süsü játszótér létesült, szobrot kapott Bagaméri és Pom Pom. Gyermekfesztiválokat neveztünk el Süsüről és Bagamériről. 2019-ben megjelent az Álmomban otthon jártam című, általa összeállított és Kisújszállás önkormányzatának kiadásában megjelent könyve. Az író-költő számos elismerésben is részesült, ezek: Kossuth-díj, a Nemzet Művésze, Príma Díj, Kisújszállás Díszpolgára...

... És a folytatásban: készül egy újabb könyv, gyermekek bevonásával. Identitásról, az otthonhoz való kötődésről szól majd e könyv. És lám csak, Csukás István él tovább, a kisújiak szívében-lelkében biztosan.


Korábbi hírek: