Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
Ügyfélszolgálati konténer kerül kihelyezésre
Kategórai: Közérdekű hírek, 2021. szeptember 25.

Tisztelt Autóhasználók!

Telekom ügyfélszolgálati konténer kerül kihelyezésre a Kálvin parknál lévő, nyilvános WC melletti parkolóba 2021. szeptember 27-től 2021. október 9-ig.

Kérjük, a parkoló járda felőli oldalát hagyják szabadon 2021. szeptember 26-án 18.00 órától a konténer telepítése miatt.

 

Kisújszállási Polgármesteri Hivatal


Tájékoztatás a közútjainkat érintő 2021. évi munkálatokról
Kategórai: Önkormányzati hírek, 2021. szeptember 16.

Bizonyára többen tapasztalták, hogy megkezdődtek az önkormányzati tulajdonú közutak karbantartási és javítási munkálatai. Az idei évben az aszfalt burkolatú közutak kátyúzása és az útalapos útjaink karbantartása mellett a Dália telepi út egy rövid szakaszának útpályaszerkezet helyreállítási munkái valósulnak meg. A munkálatok az önkormányzat költségvetéséből kerülnek finanszírozásra 40 millió forint értékben.

A tervezett munkák miatt az érintett közútszakaszokon forgalomkorlátozások és ideiglenes forgalomszabályozások bevezetésére kerül sor, ezért kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy a munkaterületek környezetében fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek.


A biztonságos közlekedésért, gyermekeink biztonságáért
Kategórai: Önkormányzati hírek, 2021. szeptember 15.

Tisztelt Lakosság!

Az önkormányzat - a városlakókkal együtt - nyár közepén érzékelte, hogy a Deák Ferenc és Rákóczi utcák kereszteződésében nem működik, illetve sárgán villog a forgalomirányító fényjelző készülék.2021. július 26-án levélben fordultunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságához a Kisújszálláson működő jelző berendezések javítása, karbantartása érdekében.

Kértük, hogy - a Vigadó előtti közlekedési lámpa esetében is - cseréljék a gyalogos jelzőlámpák használatáról szóló tájékoztató táblákat, a bejelentkező gombokat és kijelzőket, javítsák a vakok és gyengén látók közlekedését segítő elemeket.Szerettük volna, ha az iskolakezdésre újra rendben működnek a közlekedés biztonságát szolgáló eszközök.Levelünkre azonban azóta sem kaptunk írásban választ.

Augusztus és szeptember hónapban többször kerestük telefonon is a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságát sürgetve a munkálatok elvégzését. Szeptemberben a közút kezelője telefonon tájékoztatásul közölte, hogy a problémát villamossági műszerész kollégáik nem tudják orvosolni, ezért egy erre a feladatra szakosodott vállalkozást kell megbízniuk a hiba elhárításával, amely céggel a szerződéskötés folyamatban van.

A hiba elhárításáig a Kisújszállási Rendőrőrs rendőrei biztosítják reggelente az iskolába igyekvő gyermekek biztonságos átkelését az úttesten, amit ezúton is köszönünk nekik.

Kérjük Önöket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek ezeknél a kiemelt forgalmú gyalogátkelőhelyeknél, gyalogosként és gépjárművet vezetve egyaránt.

 


Korábbi hírek: