Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
Permetezik a platán és gesztenyefákat
Kategórai: Közérdekű hírek, 2018. június 19.

Értesítjük, hogy Kisújszállás Város Önkormányzata a platánfák és vadgesztenyefák különböző betegségei ellen a permetezéssel történő védekezést megrendelte. Ezen növényvédelmi munkákat a Kecskeméti Növényvédő és Kártevőirtó Kft. fogja elvégezni.

A permetezésre 2018. június 25-től - július 17-ig,
az időjárás függvényében az esti órákban kerül sor.

Mivel a munkát végző Kft. nagyteljesítményű gépet használ, kérjük, hogy a lakás ablakát, ajtaját csukják be, a száradó ruhákat szedjék be, és ne tartózkodjanak a permetezőgép közelében. A frissen permetezett területen lehetőleg ne tartózkodjanak huzamosan a permetezést követő reggelig.

A permetezőszer az emberi szervezetre nem veszélyes, de a biztonság érdekében fenti óvintézkedéseket szíveskedjenek megtenni és betartani. A felhasználásra kerülő vegyszerek Dimilin 25 WP, Topas 100 EC, Vektafid A, Decis Mega és Csöppmix, amelyek élelmezés egészségügyi várakozási ideje 21 nap, munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap.    

Amennyiben a növényvédelmi permetezéssel kapcsolatban bárminemű kérdésük adódna, információt 76/507-454 telefonszámon kérhetnek.

A növényvédelmi munka végzését a Polgármesteri Hivatal részéről Ducza Endre és Székely Attila közterület felügyelők fogják segíteni.


Megújul a kiskörei Tisza-híd
Kategórai: Közérdekű hírek, 2018. június 4.

Felújítják a kiskörei közúti-vasúti közös Tisza-hidat. A felújítás ideje alatt 2018. június 16-tól a forgalom teljes kizárására lesz szükség, ami előreláthatólag kb. 5 hónapot vesz majd igénybe. A munkálatok alatt jelentős változások lesznek a vasúti és az autóbusz-menetrendben is. A Magyar Közút a forgalom számára a terelő utat Tiszafüreden át jelölte ki, az alábbi két verziót kidolgozva, a vasúti és az autóbusz közlekedést is itt olvashatják:

[-file35906-]

Ezúton is kérjük, hogy ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.menetrendek.hu oldal menetrendi keresőjét, vagy keressék fel a szolgáltató társaságok honlapjait az aktuális információkért.

 


Gyakorlatozik a Magyar Honvédség
Kategórai: Közérdekű hírek, 2018. május 31.

A Magyar Honvédség tájékoztatja a tisztelt Lakosságot, hogy
2018. június 10-22. között
„ETAP-T 18" néven
nemzetközi gyakorlatot hajt végre az ország légterében.

Az ezzel járó megnövekvő zajterhelés miatt a megértésüket kérik.

A gyakorlattal kapcsolatos észrevételeikkel kérik forduljanak
a kijelölt honvédségi Összekötő Csoporthoz a 06-89-513-662 telefonszámon.


Korábbi hírek: