Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
AZ E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. közleménye
Kategórai: Közérdekű hírek, 2019. január 14.

Felhívás villamoshálózatok környezetének tisztántartására

Az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. felhívja ügyfeleit a villamoshálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, növényzet eltávolítására, a fák gallyazásának  elvégzésére. A növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

A közlemény teljes szövegét az alábbiakban olvashatják el:

[-file36081-]


Kutyáinkért
Kategórai: Önkormányzati hírek, 2019. január 8.

A képviselő-testület több alkalommal foglalkozott a Kisújszálláson kedvtelésből tartott ebekre vonatkozó helyi szabályozás lehetőségével. Egyértelműen megállapítást nyert, hogy a legtöbb probléma a kutyák szükségletei ismeretének hiányából ered.

A képviselő-testület két irányban kíván támogatást nyújtani az ebtartóknak, egyrészt a felnőtt lakosság számára bocsát rendelkezésre olyan áttekinthető, rövid ismeretterjesztő anyagot, melynek elsajátítása esetén valamennyi szabály automatikusan betartható. A másik irány az iskoláskorú gyermekek oktatása, képzése, ami a tanórák keretébe illeszthető. Ebben az évben a Kisújszálláson működő iskolákkal együttműködve tréningeket kívánunk tartani a kutyák kiválasztása, tartása, oktatása témakörében, így megalapozva a felnőttkori felelős állattartás ismereteit.

Annak érdekében, hogy a lakosság ezen ismereteket elsajátíthassa publikáljuk a tananyagot, de elérhetővé tesszük azt a könyvtárban és a Polgármesteri Hivatalban is. Azok, akik a megszerzett ismeretekből önkéntesen vizsgát kívánnak tenni, 2019 februárjától a Polgármesteri Hivatalban kapnak erre lehetőséget. Mindez felkészülést jelent egy későbbi, a tudatos állattartáson alapuló önkormányzati rendeleti szabályozás bevezetéséhez.

 

Az ismeretterjesztő anyagot az alábbiakban olvashatják:

[-file36079-]

 


Az ünnepi időszak alatti hulladékgyűjtésről
Kategórai: Közérdekű hírek, 2018. december 21.

Tisztelt Ügyfeleink!

 Az ünnepi időszak alatt is változatlan módon reggel 7:00 órakor indul a hulladékgyűjtés, minden ingatlannál a megszokott hulladékgyűjtési napon.

Kérjük kukaedényeiket reggel 7:00 órára kihelyezni szíveskedjenek. Amennyiben a járat elhaladt pótlólagos hulladék szállításra nincs mód.

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

NHSZ TISZA Nonprofit Kft.

 

 


Korábbi hírek: