Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKNAPJÁN
Kategórai: Közérdekű hírek, 2017. október 9.

2017. október 6-án, pénteken 15.00 órakor a Kálvin parkban megemlékezést tartottunk az aradi vértanúkra emlékezve.

Beszédet mondott Tatár Zoltán, Kisújszállás alpolgármestere, ezt követően az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóinak emlékműsorát tekinthetjük meg, melyet Keserűné Ébner Tünde tanárnő rendezett.

Ezután koszorúkat helyezünk el Kossuth Lajos és Illéssy János mellszobránál, valamint az 1848/49-es emlékműnél.

[-gal103914-]


Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Iroda kitelepülése Kisújszálláson
Kategórai: Közérdekű hírek, 2017. szeptember 26.

Pénzügyi Fogyasztóvédelmi
Tanácsadó Iroda Szolnok

A Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ és ehhez kapcsolódóan a Szolnoki Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Iroda is azzal a céllal végzi tevékenységét, hogy a pénzügyi
termékeket vagy szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztókat támogassa egyrészt
általános, széleskörű tájékoztatással, másrészt azzal, hogy útbaigazítást ad, panaszaik vagy jogsérelmeik orvoslásának lehetőségeiről, valamint felmerülő igénye esetén ehhez kapcsolódóan akár az előkészítésben is segédkezet biztosít.
Céljuk, hogy tájékoztatóikkal és válaszaikkal segítsék Önt a tudatos pénzügyi döntéshozatalban, hogy felhívják figyelmét azon lehetőségekre, amivel megvédhetik Önt a tisztességtelen vagy jogosulatlan szolgáltatói gyakorlatoktól, valamint a kormányzati és a civil szféra szereplőinek együttműködésével elősegítsék a pénzügyi tudatosság megerősítését
Magyarországon.

[-file35545-]


Kun ünnep a Vajdahunyadvárban
Kategórai: Közérdekű hírek, 2017. szeptember 13.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kezdeményezése nyomán 2017. szeptember 2-3-án lehetősége nyílt a kun településeknek bemutatkozni a fővárosban a Vajdahunyadvárban. A Nagykun Hagyományőrző Társulás felvállalta a programelemek koordinálását, együttműködve a Magyar Mezőgazdasági Múzeummal azért, hogy ez a bemutatkozás egy sokrétű fesztivál formájában valósulhasson meg. Így ezen a hétvégén bemutatkozhattak a kunság kézművesei, ízei, de színpadi program keretében a népes számú közönség megismerhette a kunsági tánccsoportokat, nótaköröket, citerásokat, a tárogatósokat is. Tekintsék meg a hétvége pillanatait képekben.

[-gal103873-]


Korábbi hírek: