Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
1848/49 ünnepe Kisújszálláson
Kategórai: Közérdekű hírek, 2017. március 16.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kisújszállási ünnepi megemlékezései március 14-én kezdődtek. Délelőtt az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében megemlékezésre került sor a Déli temetőben lévő Illéssy-sírkertnél, valamint a város gimnáziumának egyik neves, a forradalom ügye mellett elkötelezett tanárának, Keszi-Hajdú Lajosnak a sírjánál.

 

Késő délután a Városvédő és -Szépítő Egyesület szervezésében, a város köznevelési intézményeinek és a Nagykun Nádor Huszár Bandériumnak a közreműködésével került sor a hagyományos fáklyás felvonulásra, amelynek során a résztvevők felkeresték és megkoszorúzták a kisújszállási '48-as emlékhelyeket: az Illéssy-Kossuth emlékkaput, Kossuth Lajos mellszobrát és domborművét, valamint Illéssy Sándor és Illéssy János mellszobrait. Este a 48-as Olvasókör székházán lévő emléktáblánál tartottak megemlékezést a nagy múltú kör tagjai.

 

Napfényes, ragyogó idő kísérte az ünneplőket március 15-én délelőtt először a Református templomba, ahol Szilágyi Gábor lelkészelnök tartott ünnepi istentiszteletet, majd pedig a Városháza előtti térre, ahol a városi ünnepségre került sor.  Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében egyszerre szólt a magyar szabadság ügye mellett kiállt márciusi ifjakról, a szabadság iránt mindenkor elkötelezett kis- és nagykunokról, valamint az otthonaikhoz hűséges, oda háromszáz éve visszatelepült hajdani kisújszállásiakról. Beszédét a Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium diákjainak „Három szín" című, tartalmában, látványában, előadásmódjában egyaránt szép műsora követte. A megemlékezés hagyományosan az 1848/49-es emlékmű megkoszorúzásával zárult. Az ünnepségen közreműködött a Nagykun Nádor Huszár Bandérium és a Mellofon Fúvósegyüttes.

[-gal103587-]


Módosul a menetrend
Kategórai: Közérdekű hírek, 2016. december 19.

2016. december 11-én lép életbe a 2016/2017. évi vasúti menetrend, melyben Kisújszállás települést érintően az alábbi kedvező változások kerülnek bevezetésre.


Munkanapokon, a reggeli és délutáni órákban utazók könnyebb és gyors közlekedését biztosítandó új közvetlen budapesti eljutási lehetőség nyílik. A járat Kisújszállás állomásról 6:32 órakor indul, Budapest-Nyugati pályaudvarra 8:32 órakor érkezik. Budapest-Nyugati pályaudvarról 15:28 órakor indul, Kisújszállás állomásra 17:28 órakor érkezik.


"Isten adta, tündér ihlette"
Kategórai: Közérdekű hírek, 2016. október 20.

Kisújszállás Város Önkormányzata,

a Kisújszállási Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Morgó Hímzőkör

 szeretettel meghívja Önt és a téma iránt érdeklődő barátait az

„Isten adta, tündér ihlette"

Kunhímzés, szűcshímzés és szűrhímzés a Nagykunságban

című, kiállítással egybekötött konferenciára

[-gal103499-]


Korábbi hírek: