Kisújszállás Város Önkormányzatának Honlapja
Megkezdődik a hatvan év alatti regisztrált krónikus betegek oltása
Kategórai: Közérdekű hírek, 2021. február 11.

Folytatódik a héten a regisztrált legidősebbek oltása, és megkezdődik a hatvan év alatti regisztrált krónikus betegek oltása. Az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak oltása után, február első hetében elkezdődött a regisztrált legidősebbek oltása, ami ezen a héten is folytatódik a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon. A védelmi intézkedésekkel sikerült megfékezni a járványt, de az újabb hullámok megállításban csak a hatékony vakcinákkal való tömeges oltás segíthet. Az elmúlt napokban már közel 40 ezren kapták meg a védőoltást a regisztrált legidősebbek közül.

Az oltáshoz a vakcinákat elkezdték kiszállítani a kormányhivatalokon keresztül a kijelölt 2040 háziorvoshoz, akik megkapják a listát a praxishoz tartozó regisztrált 60 év alatti krónikus betegséggel rendelkező oltandókról. Az oltás szempontjából ebbe a csoportba tartoznak a szív- és érrendszeri, a krónikus tüdőbetegségben, daganatos betegségben, cukorbetegségben szenvedők és a transzplantáltak.

Mind a koronavirus.gov.hu, mind a vakcinainfo.gov.hu honlapon megjelent egy, az idősek számára készített tájékoztató összeállítás, amely a leggyakrabban feltett kérdésekre ad választ: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/mit-kell-tudni-regisztralt-legidosebbek-oltasarol

VISSZA