.

A Karcagi Rendőrkapitányság a Kisújszállási Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal valamint a Kisújszállási Nagykun Polgárőr Egyesülettel együttműködve zenés drogprevenciós előadást szervezett a békéscsabai Kemény Gitárklub közreműködésével.

A Kisújszállási Vigadó Kulturális Központban megtartott rendezvényen a város középiskoláiból és általános iskoláiból, valamint a város lakásotthonaiból mintegy 180 diák és 15 pedagógus vett részt.

A rendezvény célja alternatív szabadidős lehetőségek bemutatása, a kábítószerek kipróbálásáig vezető kíváncsiság, veszélykeresés, hiánymotiváltsággal szemben.

Dr. Kovács Tibor alpolgármester a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökének megnyitója után Fekete András rendőr főtörzszászlós, a Karcagi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója tartott prevenciós előadást. Előadásában kiemelt szerepet kapott azon gondolat, hogy életünket, szabadidőnket élhetjük szenvedéllyel, de nem mindegy milyen szenvedéllyel. A szenvedély adta öröm forrása nemcsak valamilyen káros függőség lehet.

A mozgás, a zene, a művészeti alkotótevékenység, vagy a tudomány is válhat szenvedéllyé, s miközben magával ragad, nem kevesebbek, hanem többek leszünk általa, nem elszakít a közösségtől, hanem összekapcsol vele.

Ezen gondolatok ékes példája a rendezvényre meghívott békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának gitár klubja, azaz a Kemény Gitárklub. Vezetőjük Lustyik István elmondta, hogy olyan alternatív szabadidős lehetőség ez, ahol a közösség ereje összetart, magabiztosságot ad, ahol mindenki fontosnak érezheti magát. Jelmondatukhoz híven: „A ZENE ÖSSZEKÖT”. A prevenciós előadást követően megzenésített József Attila, Petőfi Sándor versektől kezdve Jimmy Hendrixen át széles repertoárban adtak „fergetes” gitárkoncertet. Sikerüket igazolta a szűnni nem akaró taps.

Az előadás végén megkérdezett diákok, pedagógusok elmondása alapján hasznos, értékes információk hangzottak el, a gitárklub előadásának pedig külön örültek, nagy sikert aratott körükben.

A szervezők és rendezők bíznak abban, hogy sikerült olyan alternatív pozitív példát mutatni, amely bizonyítja, hogy a szenvedély adta öröm forrása nemcsak valamilyen káros függőség lehet.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Mentés PDF-beNyomtatás