.

2016

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít az egészséges táplálkozás, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás elterjedése. Ennek köszönhetően aki teheti, szívesen termeli meg magának ezeket a javakat, de nem pusztán azért mert egészséges, hanem mert nagy örömet okoz a saját termés, és igazi kikapcsolódást, felüdülést jelent a szabadtéri munka. A gondos kertészt örömmel töltheti el, amikor látja, hogy egy aprócska magból szép zöldséget sikerül nevelnie, ha a paradicsomtőről jókora, egészséges termés mosolyog rá, de büszkeséggel tölti el, ha végignéz a gondozott veteményesén, gyümölcsösén.

Mi most arra buzdítjuk ezen kertbarátokat, hogy osszák meg velünk örömüket, büszkeségüket. Versenyeztessék kertjeiket! Városunk önkormányzata idén is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” című programhoz, melynek célja a kertészkedés népszerűsítése. A felhívásra április 30-ig lehet jelentkezni.


2015

Kisújszállás Város Önkormányzata 2015. évben is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” programhoz.

A versenyben való részvételért a jelentkezők elismerő oklevélben részesültek:

  • Debreceni Edit
  • Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kádas György Általános Iskola, Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon

2014

Kisújszállás Város Önkormányzata 2014. évben is csatlakozott „A legszebb konyhakertek” programhoz.

A versenyben való részvételért a jelentkezők elismerő oklevélben részesültek:

  • Kádas György Készségfejlesztő Speciális Szakiskola
  • Kripta Mihály
  • Süveges Gergely
  • Tóth Sándorné

2013

Kisújszállás Város Önkormányzata 2013-ban első alkalommal csatlakozott „A legszebb konyhakertek” programhoz.

A versenyre azok jelentkezését vártuk, akik saját tulajdonú vagy számukra megművelésre átengedett balkonnal, kerttel, udvarral, telekkel, földterülettel rendelkeznek, ahol konyhakerti zöldségeket/gyümölcsöket termesztenek.

A 2013-as versenyre még kevesen jelentkeztek, de reméljük, hogy a képek és az eredmények láttán a későbbiekben mások is kedvet kapnak mind a versenyre, mind a kertgondozásra.

A legszebb konyhakertek versenyben a következő eredmények születtek:

  • „Normál kert”kategória: 1. helyezett: Debreceni Edit és Szatmári Sándorné
  • „A legszebb konyhakertek” különdíjasai: Kripta Mihály és Murányi Ferenc