Európai Unió regionális fejlesztési alap logó
Európai Unió regionális fejlesztési alap logó

Húsz éve vette fel az UNESCO a világörökségek közé a titokzatos és sós Fertő tavat, a maga nádas, mocsaras, lápos világával. Mivel a tó nagyjából háromnegyed része Ausztria, egynegyed része Magyarország oldalára esik, régóta él közös természetvédelmi együttműködés a két ország, illetve a tó két oldalán működő Fertő-Hanság és az osztrák Neusiedler See-Seewinkel nemzeti park között. A világörökségi listára való felkerülés mindkét ország érdeke volt, együtt is pályáztak, így lett világörökségi helyszín 2001-ben a Fertő táj, hivatalos nevén: Fertő-Neusiedlersee kultúrtáj.
A táj a felvételt népi építészetével, műemlékeivel, az egymást követő civilizációk régészeti emlékeivel, szőlő- és borkultúrájával, valamint változatos növény- és állatvilágával érdemelte ki, a terület teljes kiterjedése 74 716 hektár.
Látnivalók
Smart Önkormányzat applikáció
Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon.


Honlaptérkép   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató   Közérdekű adatok   GYIK   Kapcsolódó oldalak  
Az oldal minden tartalma Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdona! Minden jog fenntartva. 2021