Európai Unió regionális fejlesztési alap logó
Európai Unió regionális fejlesztési alap logó

Ha biciklivel csatlakozunk a városi közlekedésbe, mi is a forgalom részévé válunk. Nem vagyunk azonban „kétéltűek”, nem dönthetünk úgy egyik pillanatról a másikra, hogy egyszer a járdát, egyszer meg a főutat használjuk. A biztonságos közlekedés érdekében körültekintően kell közlekednünk és vigyáznunk kell a forgalom többi résztvevőjére. Ma, amikor egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek, napi probléma a járdán való kerékpározás. Pedig a kerékpár jármű, az úton a helye. A járdán való biciklis közlekedés miatt gyalogosok kerülnek veszélybe vagy ijednek meg.
A KRESZ szerint járdán csak akkor bringázhatunk, ha az úttest közlekedésre alkalmatlan, ebben az esetben is csak 10km/h-s sebességgel. Gondoljunk csak bele, milyen lenne, ha az autók egyik pillanatról a másikra felmennének a járdára, vagy befordulnának a behajtani tilos táblánál, a gyalogosok pedig gondolkodás nélkül átszaladnának a nagy forgalmú utakon. Persze az ilyen esetekre mindig tudunk rossz példát említeni, de Ön ettől közlekedhet szabályosan.
Ne feledjük, hogy a KRESZ törvény, nem kérés vagy javaslat, jó okkal tiltja a járdán való kerékpározást: a járda a gyalogosoké. A gyalogosok mozgása gyakran kiszámíthatatlan, így veszélyhelyzetek sokasága adódik. Vigyázzunk egymásra, ne biciklizzünk a járdán!
Látnivalók
Smart Önkormányzat applikáció
Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon.


Honlaptérkép   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató   Közérdekű adatok   GYIK   Kapcsolódó oldalak  
Az oldal minden tartalma Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdona! Minden jog fenntartva. 2021