Európai Unió regionális fejlesztési alap logó
Európai Unió regionális fejlesztési alap logó

Május 11-én rendezték meg a 4. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Értéknapot a karcagi Déryné Kulturális Központban. A konferencián számos szakmai előadást hallgathattak meg a résztvevők, valamint megtekinthették a Dan-Ton Művészeti Közhasznú Egyesület Hungarikum gyermekrajz pályázatára nevezett munkákat.
 
A szakmai napon a kisújszállási értéktárat dr. Ducza Lajos helytörténeti kutató, a Települési Értéktár Bizottságunk elnöke mutatta be. Előadást hallhattak továbbá Rónyai Lászlótól, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei igazgatójától, valamint dr. Nagy Molnár Miklóstól, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatójától. Ezt követően oklevelek átadására került sor a megyei értéktárba felvett javaslatokról, melyeket Rózsa Lajos és Borbás Zoltán nyújtottak át.
 
A rendezvényen jelentette be a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Értéktár Bizottság, hogy a kisújszállási értékeink közül első körben Csukás István munkásságának, emlékének ápolása Kisújszálláson, a Nagykun Táncegyüttes, a Tájház, az Illéssy-sírkert és a Jermy Gusztáv Természetrajzi Gyűjtemény kerültek be a vármegyei értékek közé.
Látnivalók
Smart Önkormányzat applikáció
Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon.


Honlaptérkép   Impresszum   Adatkezelési tájékoztató   Közérdekű adatok   GYIK   Kapcsolódó oldalak  
Az oldal minden tartalma Kisújszállás Város Önkormányzatának tulajdona! Minden jog fenntartva. 2021